Aktywne Wpisy
JulianGangol +233
Czarzasty to stary lewak ale jest jedna z najbardziej rozpoznawalnych twarzy Lewicy. Dodatkowo gosc chodzi po wszystkich mediach, udziela licznych wywiadow i w glownej mierze to on stal za cala kampania wyborcza, ktora trwala od ponad pol roku. Od wielu, wielu lat jedna z najwazniejszych postaci na lewej stronie. Od 2016 roku przewodniczacy SLD a teraz Nowej Lewicy. I co sie wydarzylo? Lokalny chad z ostatniego miejsca na liscie o maly wlos
MackaCthulhu +621
Czuję się staro widząc, że siedzą tu osoby dla których Korwin to tylko drugoplanowa postać z konfederacji i jakiś mało znaczący dziadek co gada głupoty. Gdybyście gowniaki widzieli co on #!$%@?ł w swoim peaku XD (też gadał głupoty)
#konfederacja #korwin #neuropa #4konserwy #wybory #bekazprawakow
#konfederacja #korwin #neuropa #4konserwy #wybory #bekazprawakow
Zamierzamy z różowym wziąć ślub, oboje jesteśmy niewierzący rzecz jasna, tylko jest jeden mały problem. Musi to być ślub kościelny, a czemu? Babcia mojej różowej to bogaty, typowy moher. Chce nam zakupić mieszkanie - w końcu to jej jedyna wnuczka, ale nie zakupi go bez ślubu kościelnego, a tym bardziej bez chrztu dziecka, które jest zresztą w drodze. Trzeci tydzień, jestem w euforii, będę tatą! O ile chrzciny to nie problem, bo to godzinkę postać w kościele i odklepać te formułki o tyle ślub to już problem, a mianowicie NAUKI PRZEDMAŁŻEŃSKIE. Jak my mamy to obejść? Jest to niby wymagane, ale nie zamierzamy w tym uczestniczyć. Poza tym jak mam przed jakimś facetem udawać, że nigdy nie uprawiałem seksu przedmałżeńskiego z moją wybranką? Taki seks od razu nas dyskwalifikuje, przecież to chore unikać tak ważnej rzeczy w związku przez 4 lata. Macie jakieś sposoby jak się dogadać z tymi naukami?
Uprzedzając pytania jej babcia ma 74 lata i nawet na rowerze śmiga, w działce kopie, więc nie zanosi się na szybkie otrzymanie nawet jej domu w spadku.
#religia #ateizm #katolicyzm #slub #pytanie
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: kwasnydeszcz
Protip: Nie musisz wysłuchiwać starych ludzi. Wystarczy, jak postawisz granice. Jak jesteś samodzielna finansowo i emocjonalnie to nie powinno to być trudne.
@Zuler: Właśnie spowiedź to żaden problem, wejść, powiedzieć, że spowiadałem się ostatni raz miesiąc temu, że upiłem się, zwyzywałem kogoś czy jakieś inne wymysły.
@MadIen: Dokładnie. Myśleliśmy nad poważną rozmową z jej babcią. Niestety różowa ma tylko mamę, ojciec porzucił kiedyś rodzinę. Ale zaraz
@johny-kalesonny: (ʘ‿ʘ) chyba w życiu bagna nie widziałeś. zupełnie nie rozumiem dlaczego tak
@kwasnydeszcz: trochę bym się zgodziła. Ciężko mi oceniać w momencie, w którym sama nie byłam w takiej sytuacji, ale widmo odklepania pustej dla ateisty formułki w zamian za mieszkanie, co jest niemałą sprawą, wydaje się być kuszące. To chyba kwestia podejścia do samej wiary.
Tutaj bardziej niesmaczy mnie postawa babci. Jesteś jaka jesteś i niby powinnam cię kochać mimo wszystko,
Wcale nie należy udawać, tylko powiedzieć prawdę. Zdecydowana większość (strzelam z 90-95%) par chcących wziąć ślub uprawiała seks i do tego się przyznają.