Aktywne Wpisy

petugh +559
Ponad 3 lata ciężkiej pracy, a oto jej efekty. -55kg.
Początek 1 czerwca 2022, ale po drodze niezliczona ilość wzlotów i upadków. W tym przytycie z powrotem 16kg.
Jak można doprowadzić się do takiego stanu? Nie mam żadnych wymówek, chorej tarczycy, problemów z hormonami itd. Po prostu żarłam jak prosiak, miałam napady kompulsywnego objadania się i zerową samoocenę.
NIGDY nie byłam szczupła, już od dzieciaka miałam nadwagę a potem otyłość.
Jak to
Początek 1 czerwca 2022, ale po drodze niezliczona ilość wzlotów i upadków. W tym przytycie z powrotem 16kg.
Jak można doprowadzić się do takiego stanu? Nie mam żadnych wymówek, chorej tarczycy, problemów z hormonami itd. Po prostu żarłam jak prosiak, miałam napady kompulsywnego objadania się i zerową samoocenę.
NIGDY nie byłam szczupła, już od dzieciaka miałam nadwagę a potem otyłość.
Jak to
źródło: temp_file8658151187121454080
Pobierz
xxMAXIMxx +100
Odcinek 4 telenoweli #gtv1750
Coś więcej na temat garażu. Wymiary 8x12m + antresola na 1/3 powierzchni. Zaprojektowałem sam, przeliczył mi kumpel konstruktor. Z zawodu też projektuję ale inną branżę. Wybudowana na płycie fundamentowej, konstrukcja stalowa obita płytą warstwową 100mm. Wszystkie prace wykonałem samodzielnie. No dobra zatrzeć płytę pomogła mi ekipa co się na tym zna. Składałem konstrukcję z pomocą dźwigu do drewna na ciężarówce, konstrukcję pomógł mi poskładać teść, szwagier
Coś więcej na temat garażu. Wymiary 8x12m + antresola na 1/3 powierzchni. Zaprojektowałem sam, przeliczył mi kumpel konstruktor. Z zawodu też projektuję ale inną branżę. Wybudowana na płycie fundamentowej, konstrukcja stalowa obita płytą warstwową 100mm. Wszystkie prace wykonałem samodzielnie. No dobra zatrzeć płytę pomogła mi ekipa co się na tym zna. Składałem konstrukcję z pomocą dźwigu do drewna na ciężarówce, konstrukcję pomógł mi poskładać teść, szwagier
źródło: 20250507_192836
Pobierz

Przykład :
Klasa User
-login()
-logout()
-resetPass()
-createAcc()
-updatePass()
Klasa Article:
-show()
-update()
-delete()
Jedni twierdzą, że obie klasy łamią zasady SRP. Inni, że tylko USER. Kolejni, że jest ok tak jak jest. Ktoś inny napisał, że klasa USER powinna dziedziczyć interfejsy i napakował im tam chyba z 5 co w rezultacie i tak wygląda dokładnie tak jak na powyższym przykładzie (ale za to dostał cała masę plusów za odpowiedź – nie wiem, może dlatego, że wyglądała profesjonalnie).
Podobnie z MVC. Jedni piszą, że to kontroler wywołuje model i nic więcej (model sam generuje widok) inni, że kontroler odbiera dane od modelu i na tej podstawie generuje widok lub przełącza na inny kontroler. Ktoś inny napisał, że to widok powinien odpytywać model.
Pytanie zatem jak nie zwariować? Każdy bardziej „zaawansowany” temat który zgłębiam zwykle kończy się na forach swoistą świętą wojną. Chciałbym pisać kod który nie będzie powodował WTF! u innych programistów.
#programowanie #php
Caly sens tego podejscia polega by wyizolowac problem i ograniczyc ryzyko reakcji lancuchowej przy wprowadzaniu zmian.
Jeden rabin powie tak drugi rabin powie inaczej.
Jeżeli zaczynasz programownie, to polecam #rubyonrails i sam język #ruby który pozwoli Ci na szybką realizację projektu. Napisz na priv to mogę polecić jakiś materiał ( ͡° ͜ʖ ͡°)
I to chyba najlepiej oddaje problem.
A co Ruby to miałem z nim kiedyś krótki romans - ale aktualna praca zmusiła mnie niestety do ogarnięcia php.
@zxc1010101: Niemożliwe do realizacji. Programistę poznasz po tym ,że uważa własny kod za lepszy od kodu innych :) Jeszcze nie spotkałem programisty (a komercyjnie pracuje niemal dwie dekady) który patrząc w kod innego programisty który akurat nie stoi obok niego powiedziałby:
Odpowiadając na to co tu dałeś:
Klasa User