Wpis z mikrobloga

Mam problem, mój siostrzeniec dostał jakiś czas temu Iphone 6s plus w prezencie. Nie korzysta z niego bo mu się znudził, wiec mogę go sobie wziąć. Telefon jest zablokowany, próbowałem go przywrócić do ustawień fabrycznych... Nic z tego.
Próbowałem przez stronę apple, niestety problem jest taki że nie pamięta na jakie dane go zarejestrował. W punktach apple chcą od nich fakturę albo paragon ale nikt nie pamięta w jakim nawet to sklepie było kupione, nie mówiąc już o pamiętaniu gdzie jest jakikolwiek paragon.

Co można jeszcze zrobić żeby odblokować ten telefon?

#iphone #iphone6
  • 145
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Moim zdaniem powinno być tak że idziesz z dwoma dokumentami tożsamości, piszesz oświadczenie że jesteś właścicielem i go nie ukradłeś, oni przywracają telefon do ustawień fabrycznych upewniając się że wszystko jest z niego wymazane - i oddają go. Jeżeli to co mówie nie jest prawdą - mają dane złodzieja jak na tacy i przekazują sprawę policji.

Na szczęście znalazła się faktura :)
  • Odpowiedz
Posiadam paragony na wszystkie rzeczy materialne oprócz paragonów za jedzenie. Paragony z ubraniami trzymam dwa lata od kupienia i na bieżąco je sprawdzam i segreguję.

@Hannahalla: o grubo :D Nie mam paragonu zupełnie na nic, chyba że jakiś z makdonalda mi się po kieszeni wala od wczoraj i nie zdążyłem wyrzucić. Nigdy mi do niczego nie był takowy potrzebny. Co robię źle? :)

• Odpowiedz
@wonsz_smieszek: Ja osobiście zachowuję paragony na rzeczy typy laptop/telefon. Paragony na ubrania trzymam do momentu przymierzenia danej rzeczy w domu (często nie chce mi się tego robić w sklepie xD) Jeśli wszystko jest ok, wywalam taki paragon. To tyle. Nie jestem paragonowym świrem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz