Wpis z mikrobloga

Mam problem, mój siostrzeniec dostał jakiś czas temu Iphone 6s plus w prezencie. Nie korzysta z niego bo mu się znudził, wiec mogę go sobie wziąć. Telefon jest zablokowany, próbowałem go przywrócić do ustawień fabrycznych... Nic z tego.
Próbowałem przez stronę apple, niestety problem jest taki że nie pamięta na jakie dane go zarejestrował. W punktach apple chcą od nich fakturę albo paragon ale nikt nie pamięta w jakim nawet to sklepie było kupione, nie mówiąc już o pamiętaniu gdzie jest jakikolwiek paragon.

Co można jeszcze zrobić żeby odblokować ten telefon?

#iphone #iphone6
  • 145
  • Odpowiedz
Co można jeszcze zrobić żeby odblokować ten telefon?

@Alikator: wyje... na smieci albo zaplacic ok 600-800zl jezeli jest tak jak mowisz to mozna zdjac icloud przez posrednika. jezeli sciemniasz i widnieje jako skradziony to nic nie zrobisz w rozsadnej cenie.
  • Odpowiedz
@Alikator: najprościej to przycisnąć młodego żeby sprawdził wszystkie skrzynki e-mail, bo musiał dostać potwierdzenie rejestracji w iCloud, potem odzyskiwanie/zmiana hasła i masz odblokowany telefon bez wydania choćby jednej złotówki :D
Chyba ze telefon kradziony, to wtedy nie :)
  • Odpowiedz
@Pan_Slon: A nie jest tak że dopóki nie jest kradziony to ja jestem jego prawowitym właścicielem? Przypomnij sobie na ile rzeczy sam z domu masz teraz paragon:P
Ja ze swoich chyba tylko rower, aparat i potwierdzenie z gearbest na redmi :)

Dla policji raczej też wystarcza informacja że przedmiot nie jest kradziony, nie wymagają jeszcze udowadniania że nabyłem te rzeczy legalnie, wiec darujcie sobie swoje nie śmieszne żarty :P
  • Odpowiedz
@Alikator: nadal nie kumasz, producent dla Twojego bezpieczenstwa dba o zabepieczenie i nie kupi historyjki na ladne oczka. idac Twoja logika to moglbym do Ciebie przyjsc i powiedziec ze Pan tu nie mieszka bo to moje mieszkanie tylko zgubilem akt notarialny ale kto trzyma te wszystkie papierki ? ;)
  • Odpowiedz