Wpis z mikrobloga

Mirki- Mam pełno danych w excelu w .csv i on niektóre komórki zamienia mi na datę. Np. mam wartość 4.8885 który mam jako kwieceń 85. Zmieniam formatowanie danych na inne - ogólne, liczbowe itp. ale ciągle mam różne liczby, ale nie to co potrzebuję. Jak zrobić, aby wyświetlało to co powinno dla gotowych już danych? Aby nie formatowało mi w ogóle tych danych?

#excel #pcmasterrace #komputery #pytaniedoeksperta i trochę #programowanie bo pewnie siedzicie także w Excelu.
Atexor - Mirki- Mam pełno danych w excelu w .csv i on niektóre komórki zamienia mi na...

źródło: comment_ir0AG4QmoWp7GLTupuVDhgSgNyx2WLJF.jpg

Pobierz
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@KosmicznyPolityk: http://www80.zippyshare.com/v/1UPGQvVs/file.html
Jak otworzę w edytorze tekstu to mam po prostu: 681;4.8885;0
A w excelu 681;kwi.85;0

@Radiativ: zmieniłem w notepadzie++. Tylko mam tak ciągle zmieniać tam i potem kopiować z excela? Dodam, że to nie pierwszy dokument gdzie mi Excel takie coś odwala. Co masz na myśli mówiąc ustawienia lokalne?

Wolałbym to ustrojstwo wyłączyć na zawsze w opcjach, tylko nigdzie tego nie widzę.
  • Odpowiedz
@Atexor: zmień formatowanie komórki na ogólne, wejdź w nią, naciśnij enter. Niestety wszystkie będziesz musiał tak ręcznie poprawić. Można kombinować z mnożeniem x1 też.
  • Odpowiedz