Wpis z mikrobloga

Mirki- Mam pełno danych w excelu w .csv i on niektóre komórki zamienia mi na datę. Np. mam wartość 4.8885 który mam jako kwieceń 85. Zmieniam formatowanie danych na inne - ogólne, liczbowe itp. ale ciągle mam różne liczby, ale nie to co potrzebuję. Jak zrobić, aby wyświetlało to co powinno dla gotowych już danych? Aby nie formatowało mi w ogóle tych danych?

#excel #pcmasterrace #komputery #pytaniedoeksperta i trochę #programowanie bo pewnie siedzicie także w Excelu.
Atexor - Mirki- Mam pełno danych w excelu w .csv i on niektóre komórki zamienia mi na...

źródło: comment_ir0AG4QmoWp7GLTupuVDhgSgNyx2WLJF.jpg

Pobierz
  • 25
@fledgeling: @MatH: zmieniałem na tekst i na inne. Zmieniało mi na inną liczbę, co wyżej dałem screena. Widziałem ten link z opcji drugiej u @MatH. Trochę to u mnie inaczej wygląda. Word 2010 power...

@MatH: ogólnie zrobiłem to co Radiativ poradził i już perfidnie nie zmienia. Metoda notepadowa też działa, tylko potem gorzej aby robić na tym ew. obliczenia w Excelu typu odejmowanie od siebie komórek, bo jest
@MatH: prawie jak Apple. Parę razy myślałem nad nowszym Officem, ale 2007/2010 mają dla mnie najlepsze gui. Nie przepadam za wyglądem 2013 wzwyż (tzw. metro flat style). U mnie W10 nawet wygląda jak W7 z Aero. Chyba trza będzie się z tym przeprosić...

@fledgeling: Wyłączyłem tamte separatory, aby sprawdzić z ciekawości z tym przemnożeniem. Lol, nawet się nie da. Cóż... chyba bug i tyle.
Atexor - @MatH: prawie jak Apple. Parę razy myślałem nad nowszym Officem, ale 2007/20...

źródło: comment_92EB2JBNq9XabvGvWhsHr2KXlLA3grML.jpg

Pobierz
@Atexor: moim zdaniem musisz sobie to ręcznie poprawić i tyle; co jest strasznie upierdliwe jeśli masz sporo danych.

Alternatywa to wczytanie wszystkiego do kolumny A - i ręczne podzielenie formułą FRAGMENT.TEKSTU