Wpis z mikrobloga

@blasted: w sumie nie takie głupie :D bo nie ma co ukrywać, że ta cała akcja z kartami graficznymi utrudnia złożenie kompa, ja akurat miałem farta bo zamówiłem GTX 1060 6GB przed całą akcją :D za 1150zł
  • Odpowiedz
@blasted: @NetJaro: jak oni zawyżyli ceny kart, a później tą nadwyżkę oddają w formie bonu do wykorzystania w ich sklepie (czyli ponownie zarobią na marży sprzedawanych rzeczy) - akcja mistrzostwo, ale karty są dużo tańsze na polskim amazonie z super obsługą.
  • Odpowiedz
@Neaopoliti: w sumie tego nie sprawdzałem, patrzeć trzeba też na to, że typowy Kowalski jak chce kupić/złożyć komputer to wchodzi do komputronika, morele, mediamarkt itd. Swoją drogą kupowałem trochę na Morele i zawsze mieli konkurencyjne ceny, nawet nie raz niższe niż inni, więc wyrobili sobie markę "uczciwych i tanich" i teraz to wykorzysują
  • Odpowiedz
@Neaopoliti: kiedyś była dyskusja na tym na wykopie, czasem było tak, że na 100 zamówień z 1 był problem, a czasem tak, że ktoś dwa razy dał szansę i dwa razy była lipa.. przy takiej ilości zamówień/klientów zawsze trafi się na pecha, tak mi się wydaje..
a sprzedaż używanego jako nowy to każdy sklep niestety robi :D to wina też tego, że ludzie kupują cyfrówki na wakacje i potem zwracają..
  • Odpowiedz