Wpis z mikrobloga

@czcigodna_maupa: hehe, ale śmieszne, ustrój który wymordował 200 mln. ludzi hehehe

albo zagłodził 1/3 Ukrainy xD

Powinno się wprowadzić obowiązkową lekturę Archipelag Gułag do liceów, może ludziom by przeszła ochota na tęsknotę do ustroju który obwiniał rolników o działalność wywrotową, bo partia kazała im sadzić w zimę ( a partia się nie myli, więc to na pewno była działalność wywrotowa), albo za "dychę" Gułagu dla szefa drukarni który pierwszy przestał klaskać
@czcigodna_maupa: Jak na główną wchodził bodajże film czy inny materiał promujący nazizm to od razu neuropa zwarła szyki i parę dni ten temat męczyła, ale jak już jest komunizm to nie ma problemu. To, że nie miał swojej Norymbergi, nie znaczy że nie był zbrodniczym ustrojem, bo nieraz były akcje jak ktoś się ujawniał z sierpem i młotem na lewicowej manifestacji. Gdyby to zamienić na swastykę na Marszu Niepodległości to neuropa
@alkan: W nowej podstawie programowej dalej są, ale nie bez powodu Sołżenicyn dostał Nobla w 1970, mimo że jego książka dopiero została wydana parę lat później, a jednak dzięki niej zachód "otworzył" oczy na zbrodnie komunizmu.

O ile Inny Świat jest też dobrą lektura, o tyle nawet Borowski jak widać nie wystarczył żeby Niemcy dalej nie zakłamywali Niemieckich obozów koncentracyjnych. Problem z tym jest taki, że Hitler wykorzystał nastroje po przegranej
@dzeksondzekson: Przejście od Sołżenicyna przez Hitlera i tolerancję do PiS-u i Trumpa przekracza chyba moje możliwości poznawcze, które na co dzień stoją na całkiem przyzwoitym poziomie. :|

źródłem wszystkich nieszczęść w Twoim życiu jesteś najprawdopodobniej Ty sam

postmoderniści i cała skrajna lewica widzi wrogów w "opresyjnym patriarchalizmie", czy "systemie", czy w "braku tolerancji"

@dzeksondzekson: No, dzieci z biednych rodzin są winne temu, że urodziły się biedne i bez pomocy państwa
@alkan:

...

A Ty znowu odwołujesz się ad misconcordiam, widzę, że nic się nie zmieniło. Tym razem mam jednak bardzo ciekawe badanie dla Ciebie.

http://psycnet.apa.org/journals/amp/54/9/755/ Cytowane ponad 2000 razy, także co do jego zasadności nie ma co dyskutować, a tu podsumowanie tego badania https://en.wikipedia.org/wiki/Cambridge_Somerville_Youth_Study

Na czym polegało? Generalnie zebrali się właśnie tacy jak Ty i stwierdzili - no dobra, trzeba wziąć te dzieci z biedy i nizin społecznych i im pomóc,
A Ty znowu odwołujesz się ad misconcordiam

@dzeksondzekson: Nie rozumiem, dlaczego realne problemy, z których wypływa wiele z obecnego zamieszania, zbywasz jako puste emocje. Uważasz, że te wszystkie wymienione przeze mnie rzeczy (i mnóstwo innych) nie istnieją? Że nie psują ludziom życia? Lub że magicznie przestałyby przeszkadzać w wymarzonym (czyli jakim?) ustroju prawicowców? Naprawdę, odpowiedzią nie jest chrześcijaństwo i jego nauka, że pokora i posłuszeństwo są najwyższymi cnotami, w związku z
@alkan:

Nie rozumiem, dlaczego realne problemy, z których wypływa wiele z obecnego zamieszania, zbywasz jako puste emocje. Uważasz, że te wszystkie wymienione przeze mnie rzeczy (i mnóstwo innych) nie istnieją? Że nie psują ludziom życia? Lub że magicznie przestałyby przeszkadzać w wymarzonym (czyli jakim?) ustroju prawicowców? Naprawdę, odpowiedzią nie jest chrześcijaństwo i jego nauka, że pokora i posłuszeństwo są najwyższymi cnotami, w związku z czym kobieta powinna zaakceptować swoją rolę siedzenia