Aktywne Wpisy
ZenujacaDoomerka +31
W ogóle dzwoniłam pierwszy raz w życiu na 112 wczoraj i jestem dalej roztrzęsiona
Bardzo daleki znajomy poinformował mnie o swoim planie na zrobienie sobie krzywdy i musiałam interweniowac.
Nie dość, że panicznie boje się telefonów to jeszcze ta cała sytuacja mnie naprawdę poruszyła.
Mam nadzieję, że policja coś zrobiła jednak
#zalesie #gownowpis
Bardzo daleki znajomy poinformował mnie o swoim planie na zrobienie sobie krzywdy i musiałam interweniowac.
Nie dość, że panicznie boje się telefonów to jeszcze ta cała sytuacja mnie naprawdę poruszyła.
Mam nadzieję, że policja coś zrobiła jednak
#zalesie #gownowpis
kamil-tika +33
Jak ktos mnie zapyta co jest kwintesencja p0lki to dla mnie ostatnia inba rowerowa jest idealnym tego typu przykladem. W skrocie p0lka jedzie na rowerku nie po sciezce rowerowej tylko po ulicy. Ma w dupie przepisy ruchu drogowego. Liczy sie tylko ona i jej rowerek. Przepisy mowia jasno:
Art. 33. - [Obowiązki kierującego rowerem, motorowerem lub hulajnogą elektryczną] - Prawo o ruchu drogowym.
1. Kierujący rowerem lub hulajnogą elektryczną jest obowiązany korzystać
#asroma
- Manolas i Paredes do Zenitu - 65 - 70 mln € [Di Marzio, Football Italia] - świetny deal Monchiego.
- Rick Karsdorp wybrał ofertę Romy, odrzucając Inter [Football Italia]
#chelsea
- Bakayoko w Chelsea - €45m [Di Marzio]
- Chelsea naciska na transfer Alexa Sandro [Di Marzio]
#united
- Oferta za Fabinho - €50m [Di Marzio]
#fcbarcelona
- Verratti zaprzeczył jakoby powiedział La Gazetta, że zostaje w PSG. L'Equipe twierdzi natomiast, że Szejków generalnie to niewiele obchodzi i pozwolą mu odejść najwcześniej w 2021 r.
- Miał odrzucić kontrakt w wysokości €12m rocznie [Mundo Deportivo]
- Barcelona kontaktowała się z grającym w Chinach Paulinho, co Brazylijczyk potwierdził na łamach [Globe]. Jest dumny z zainteresowania, ale pewność gry na rok przed Mundialem i wysokie zarobki sprawiają, że decyzja jest trudna do podjęcia.
#manchestercity
- "City Football Group" stanie się właścicielem beniaminkiem La Liga - Girony.
Ich rezerwy czyli kogo konkretnie?
Czyli konkretnie o których piłkarzach City mówisz
Raczej będą tam wysyłać graczy ze szkółki, a to gwarantuje ciężką walkę o utrzymanie. Chyba że to ma być ich drugi równie ambitny projekt. W co nie wierzę
@Delgado: gdyby cała liga angielska wzięła swoich najlepszych piłkarzy to by co najwyżej top 5, bo taka Barca, Real czy Ateltico by ich rozjechali.
@Delgado: jakoś nie widzę żadnej możliwości porównania jakiegoś Southampton do jakiegoś Espanyolu (chociaż w Espanyolu grają jacyś młodzi perspektywiczni jak Caricol, którego mógłby kupić Real, gdyby nie Theo Hernandez, natomiast Southampton to jakaś zbieranina angielskich drewniaków, którzy co najwyżej się nadają do podawania piłek utalentowanym technicznie zawodnikom).
Wiem tyle, że angielskie drużyny co chwile się kompromitują w Europie, a hiszpańskie wszystkich łoją.
Gdy City zacznie wysyłać tam swoje "talenty" no
@Delgado: xD ale trzymajmy jakiś poziom dyskusji, żarty kiedy indziej. Taki Assensio to wystrzelił w Espanyolu, a jest on lepszy i on Bale i od wszystkich zawodników z ligi angielskiej (poza Hazardem i Sanchezem)
@Delgado: xD wymienię ci pierwszą siódemkę LaLigi:
Real, Barca, Atletico, Sevilla, Villareal, Sociedad, Bilbao. No od Espanyolu to Everton jest już lepszy jest.
@Delgado: ciężko mi to porównać, ale dół
Jakos Atletico nie mogło sobie poradzić z kiepściutko radzącym sobie Leicester. W Lidze Europy United odprawiło Hiszpanów a zajęli dopiero 6 miejsce.
Sevilla, Bilbao, Sociedad najlepsze czasy maja za sobą. O ile to nie były jednorazowe występy. Real i Barca maja spacerki co tydzień a jeden mecz na miesiąc. I
@Delgado: to ciekawe, wydawało mi się, że tu i tu liga trwa 38 kolejek
https://pl.wikipedia.org/wiki/Premier_League_(2016/2017) 20 drużyn
https://pl.wikipedia.org/wiki/Primera_Divisi%C3%B3n_(2016/2017) 20 drużyn
@Delgado: no zamiast używania siły i warunków fizycznych w Hiszpanii używa się mózgu i technicznych umiejętności, no rzeczywiście liga dla dzieci xD
@Delgado: xD kluby w Hiszpanii co chwile w stanie upadku, a za chwile znowu na fali. te drużyny nie wypalą to jest Villareal, Valencia a może nawet Deportivo czy Malaga.
@Delgado: