#programowanie #java #intellij Mam zamiar stworzyć sobie tapetę z najbardziej przydatnymi skrótami do IntellIj IDEA. Jakie skróty uważacie za najbardziej przydatne? Albo takie o których mało kto wie?
@Patres: To od siebie bym dodał jeszcze shift shift (wyszukaj gdziekolwiek), ctrl + alt + u (pokaż diagram UML), ctrl + k (commit), ctrl + alt + [v, c, m] (ekstrakcja zmiennej, stałej, metody), ctrl + b (pokaż deklarację), shift + f10 (uruchom ostatnie), shift + f9 (debuguj ostatnie), ctrl + shift + f10/f9 (uruchom/debuguj z bieżącej pozycji kursora), ctrl + alt + left/right (śledzenie historii kursora), no i w
@Patres: Generalnie część mam przemapowanych także będziesz musiał poszukać jakie są oryginalne: ctrl+shift+f8 - menu breakpointów alt+f8 - evaluate expression - mega przydatne ctrl+alt+shift+T - refactor shift + f6 - zmiana nazwy metody i użyć ctrl + alt + t -
sytuacja na rynku knurów nadal beznadziejna, większość chłopów to jakieś małpy festiwalowe albo wędkarze/myśliwi ze zdjęciami zdechłych ryb i jeleni ehhh it’s over dla baby
Mam zamiar stworzyć sobie tapetę z najbardziej przydatnymi skrótami do IntellIj IDEA. Jakie skróty uważacie za najbardziej przydatne? Albo takie o których mało kto wie?
Moja szablonowa wersja skrótów które chce wypisać na tapecie https://pastebin.com/RbiusATn
P.S. Polecam prezentacje poniżej o skrótach do IntellIj IDEA
shift shift(wyszukaj gdziekolwiek),ctrl + alt + u(pokaż diagram UML),ctrl + k(commit),ctrl + alt + [v, c, m](ekstrakcja zmiennej, stałej, metody),ctrl + b(pokaż deklarację),shift + f10(uruchom ostatnie),shift + f9(debuguj ostatnie),ctrl + shift + f10/f9(uruchom/debuguj z bieżącej pozycji kursora),ctrl + alt + left/right(śledzenie historii kursora), no i wctrl+shift+f8 - menu breakpointów
alt+f8 - evaluate expression - mega przydatne
ctrl+alt+shift+T - refactor
shift + f6 - zmiana nazwy metody i użyć
ctrl + alt + t -
cmd + e - lista ostatnio edytowanych plików