Wpis z mikrobloga

#motocykle

stoi używane moto w salonie, motocykl zostawiony w rozliczeniu przez pierwszego właściciela

po telefonie okazuje się że moto jest ze szwajcarii (gdzie jak wiadomo są tańsze motocykle niż w Polsce)

zaczynam mieć wrażenie że szukanie prawdziwego pierwszego właściciela w Polsce to jak szukanie igły w stogu siana
  • 19
@Ligniperdus ja znalazłem. Moto pojawiło się w piątek wieczorem, rano w sobotę już był mój, przyjechałem o 8 rano żeby ubiec zdecydowanego gościa z drugiego końca pl. ( ͡º ͜ʖ͡º)
@Ligniperdus: no i co Ci po pierwszy właścicielu?
Przytoczę pewną historię. Znajomy szukał samochodu, koniecznie z czystym carfax'em, bez kompletnie żadnej ingerencji poza standardową eksploatacją. Szukał w konkretnym budżecie konkretnego samochodu, w końcu znalazł, był mega dumny, zapłacił 1k$ więcej niż średnia cena rynkowa, na prawdę fajny zadbany egzemplarz, fabryczny lakier na dosłownie każdym elemencie.
Tydzień później na podziemnym ktoś wyjeżdżając z miejsca obok mu przerysował cały bok. Na parkingu brak
@sto50siatek: @sebawo:

pierwszy właściciel daje mi to, że moto nie jest ściągany z zachodu z #!$%@? przebiegiem albo połamany i klepany w stodole (żeby cena się zgadzała)

przynajmniej w teorii bo jak widać "pierwszy właściciel" to bardzo szerokie pojęcie dla co niektórych
@Ligniperdus: nie gwarantuje, że samochód nie miał przygód, kręconego licznika, spawanych podłużnic, składania z przystanku ( ͡° ͜ʖ ͡°) sam znam kilka aut po poważnych naprawach/z kręconą szafą, ale właściciele są tego świadomi lub sami to robili i jeżdżą dalej. pytanie czy przy sprzedaży poinformują nowego nabywcę :)
@11mariom:

bo jak kupisz od 1 właściciela w Polsce to nie będzie kombinowane :D

@sebawo:

nie gwarantuje, że samochód nie miał przygód, kręconego licznika, spawanych podłużnic, składania z przystanku ( ͡° ͜ʖ ͡°)

a gdzie ja coś takiego napisałem geniusze ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@sebawo: ale przeczytaj może zdanie w całości, a nie wybierasz sobie słowa hm?

(moto nie jest ściągany z zachodu AND z #!$%@? przebiegiem) OR (moto nie jest ściągany z zachodu połamany AND klepany w stodole )

rozpisałem Wam specjalnie
@Ligniperdus: ja #!$%@?, teraz se dorabiasz logike do tego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
problem w tym, że (moto krajowe też może być AND z #!$%@? przebiegiem) OR (moto krajowe może być AND połamany AND klepany w stodole) ( ͡° ͜ʖ ͡°) skoro warunki się zgadzają niezależnie od pochodzenia motocykla, to po #!$%@? szukać od pierwszego właściciela? Tak na logike, jak już zacząłeś xD
@sebawo: ja #!$%@?, ty nie rozumiesz co się do ciebie pisze :)

nieodłączną częścią tego zdania jest "ściągany z zachodu"

tego, jakobym szukał wyłącznie pierwszego właściciela też nigdzie nie napisałem, kocham wykop za to, jak pięknie tutaj ludzie interpretują słowo pisane ^^
@Ligniperdus: masz rację, jak ktoś pisze to co myśli zamiast zastanowić się nad sensem zdań, które składa, to tak potem jest ( ͡° ͜ʖ ͡°) to napisz nam czego konkretnie szukasz i jakie masz wymagania, będzie prościej xD