Aktywne Wpisy
Z ambitnej osoby, z wyróżnieniami na studiach na politechnice, doszłam do momentu, że po prostu marzę o pracy typu żabka / biedronka / stacja paliw, ale nie wiem jak zniosę presję rodziny, że jak to tak, ja taka mądra miałam być, a w sklepie pracuję. 3 lata pracy z szefem narcyzem sprawiło, że czuję, że spleśniał mi mózg, a pewność siebie szoruje po dnie ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Elberus +171
- ty jesteś informatykiem, pomożesz mi, bo komp mi zamula, może jakiś wirus?
- nie jestem informatykiem, tylko programistą
- a co za różnica?
- informatyk to taki lekarz pierwszego kontaktu, a programista to taki chirurg, do chirurga nie przychodzi się z grypą
- to z czym się przychodzi do programisty?
- z górą forsy
Świetnie, jedziesz po całej grupie zawodowej, ale nikt indywidualnie nie ma prawa się
@Robol: W ten sposób mógłbyś zdeprecjonować każdą opinię. Nie znasz wszystkich programistów świata to nie możesz się wypowiedzieć. Czego nie rozumiesz w sformułowaniach "generalizowanie" i "moja opinia". Przedstawiam swoje doświadczenia, ty możesz mieć inne. I tak, jestem sfrustrowany, gdybym nie był to pewnie oznaczałoby, że mam lepsze doświadczenia.
@Robol: po części go rozumiem, sam nie lubię kiedy robię swoje zadania a większość zespołu w tym samym czasie siedzi razem na FB, grają w jakieś gry online czy coś w
@Robol: nie, a Ty?
P.S. nie schodźmy na tematy nadgodzin, bo pisałem o normalnym wymiarze godzin - w trakcie swoich obowiązkowych 8 godzin koledzy programiści z pokoju może robią coś w sumie produktywnego przez ~60 minut