Aktywne Wpisy
właśnie wysłałem 147 CV, nie byłem jeszcze na rozmowie, stack python, sql, kotlin i 1,5 roku expa XD #programowanie #programista3k #programista15k #it #pracait

kodecss +178
#zalesie #c-------y
Mam kebabownie od swojego osiedla jakies 400 metrow i zamowilem zarcie z dowozem.
Baba przez telefon mi mowi
"Czy
Mam kebabownie od swojego osiedla jakies 400 metrow i zamowilem zarcie z dowozem.
Baba przez telefon mi mowi
"Czy

źródło: comment_n3rwah955NJo9zn0rrbAmKi70AuF6D73.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Chyba nie ma ale skumaj to
źródło: comment_fCJZ5fPojwMsMf9sT099fPRD8mUsu05N.jpg
Pobierz@ippawel: w USA i Japonii jest inne napięcie i częstotliwość fazy, wiec jest stworzony inny standard złącza, co by wyeliminować wszelkie przypadki niebezpieczne dla urządzeń, gdzie użytkownik widząc takie samo złącze włożyłby swoje np. 230v urządzenie do 110v gniazdka.
@JanuszRozrabiaka: ruscy nie maja kasy na kable, żeby dodatkowo przewód ochronny PE
W Polsce płynie prąd stały 3KV, gdzie na zachodzie prąd zmienny 15/25KV. Dlatego jak jedziesz pociągiem za granicę, to na stacji granicznej stoisz, bo muszą Ci podpiąć inną lokomotywę.
Ale za duże to są koszta, aby teraz modernizować magistrale kolejowe, chyba, ze tylko te główne, po których P--------o i Husarze jeżdżą.. ale raczej to prędko się nie stanie..