Aktywne Wpisy
Malenaa +85
Rzuciła mnie przez SMS xD szybko poszło
#zwiazki #p0lka #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
#zwiazki #p0lka #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Komentarz usunięty przez moderatora
Jasne, że cały proces trzeba skonsultować z prawnikiem, pewnie potrzebna będzie dokumentacja jakieś wcześniejsze ostrzeżenia itp, ale przy tak zdemoralizowanym zespole to jest kwestia paru tygodni. Oglądanie youtube w miejscu pracy przy jednoczesnym niedotrzymywaniu terminów jest złamaniem warunków zatrudnienia. Znajomy OP wyhodował sobie przez lata święte krowy, teraz raczej potrzebuje zdecydowanych kroków żeby szybko naprawić
@grafikulus: nie brać rad od losowych ludzi z internetu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pracuję jako PMO tytułem wstępu
1. "Mirki, taka sytuacja. Znajomy ma software house zatrudniający kilkunastu programistów i dostał właśnie zlecenie życia za kilka milionów." Dostał? Spadło z nieba? Kontrakt za kilka milionów, który pojawia się znikąd bez wycen analizy itp.?
2. "Fajnie, ale istnieją wszelkie przesłanki, że to #!$%@? i zamiast zarobić zaliczy bankructwo. Umowa (czytałem) jest tak skonstruowana, że dowala ostre kary za obsuwy w terminach"
@grafikulus: Ale programistom nie chce więcej płacić bo "żądają kwot zaporowych". To niech sam pisze.
Jedyna opcja to chyba #!$%@?ńskie premie za wykonanie planu, a po jego zakończeniu rozgonić towarzystwo w #!$%@? jak nie chce się pracować.
@notauser: uważam się za przeciętnego programistę: ani nie wyrywam się przed szereg, nie kręci mnie wymuszanie nowych technologii za wszelką cenę etc, ani niczego nie zawalam, robię wszystko co do mnie należy solidnie i w terminie (chyba po kilkunastu latach w zawodzie czuję