Wpis z mikrobloga

@karolwojciszko: 9/10 startupów upada. Moim zdaniem jednym z powodów takich statystyk jest to, że są przesiewane przez sito, na którym powinny być odsiane. Tym sitem jest wstępna walidacja finansowa projektu. W tym (krótkim) nagraniu przedstawiam swój sposób jak szybko walidować zasadność biznesową startupu IT enjoy https://wojciszko.com/2017/06/12/jak-szybko-walidowac-pomysl-na-startup/
#it #wojciszko #startup #programowanie #webdev
  • 9
@karolwojciszko: Chodzi o filmiki - przykładowo, zapuściłem w pracy testy, więc mam chwilkę na to by sobie coś przejrzeć. Normalnie mam jakieś radio, czy muzykę, puszczanie czegoś dodatkowego jest niewygodne. Natomiast przeczytać sobie (jak krótkie, to na raz, jak dłuższe, to w kilku przerwach) jest po prostu wygodniej i nie wymaga dodatkowych kombinacji. Ba w domu dźwięk w komputerach mam powyłączany, mam puszczone radio standardowe i znowu włączanie dźwięku na chwilę,
@Kaczus2B:

szkoda, że tylko video, ja na takie fanaberie nie mam czasu jak oglądanie. Wiem, że teraz taka moda, bo coraz więcej wtórnych analfabetów jest w społeczeństwie, ale cóż....

Muszę przyznać, że wyciągnąłeś bardzo daleko idące wnioski na podstawie tego, że sam nie masz warunków do oglądania YouTube ( ͡° ͜ʖ ͡°) BTW, zdarza się, że do niektórych treści robię również wersję w postaci artykułu :)
@karolwojciszko: Bo ja wiem, czy aż takim wyjątkiem jestem? Znam więcej osób, które na Youtube chętnie obejrzą film, albo cos podobnego, ale, żeby tego typu treści, to niekoniecznie. Ja piszę co myślę, chcesz zignoruj, chcesz przemyśl, to Twoje dzieło, ja chciałem pomóc. Jeśli jednak wybierasz jako grupę docelową takie osoby, które wszystko chcą oglądać - Twój wybór.