Wpis z mikrobloga

#ukraina #ukraincy #emigracja
Ja myślę, że Polska powinna sprowadzić na już 10 mln Ukraińców. Robić mocną kampanię propagandową. TV, spoty w mediach, gazetach, bilboardy. Wtedy może odbudujemy silną Rzeczpospolitą. Następni Białorusini. Drenować ich najlepsze mózgi, ściągać wszystko z ich uczelni tutaj, oferować granty na badania naukowe, zapraszać aktywnie do nas. Zrobić im automatyczne pozwolenia na pracę, naukę i pobyt, dać uproszczoną ścieżkę do obywatelstwa - 2 lata + znajomość polskiego i jesteś nasz.
Czemu? Bo jeśli się nie wzmocnimy, a Ukraińcy to duże demograficzne wzmocnienie naszego kraju, to tak czy siak nam wepchną murzynów, ciapatych i innych allahów i nieważne jest czy nasz rząd krzyczy czy też nie. Sami też w końcu przelezą przez Schengen.
  • 23
  • Odpowiedz
  • 2
@annanya jestem za. Ten naród szybko wsiąknie naszą kulture i się zasymiluje, grunt to postawić na integracje i deportowac za najmniejsze przejawy banderyzmu. Parę lat i sami będą chcieli przyjęcia Ukrainy do Polski (no i w końcu oddadzą Lwów xD)
  • Odpowiedz
@bevegelsesmengde: wiz to oni nie mają ;) chodzi o to, by mieli nieograniczone możliwości pracy, tak jak Polacy, te same warunki i nieograniczony pobyt. Ułatwić też im ścieżkę nabywania obywatelstwa. Banderyzm? Polacy sami to zwalczą, jak Ukrainiec wyskoczy z czym upapodobnym to dostanie #!$%@? i tyle.
No, może przyda się nowe prawo jak anty nazistowskie.
  • Odpowiedz
@bevegelsesmengde: Unia nam w tym przeszkadza :) już dawno moglibyśmy zaprosić Ukraińców i Białorusinów
w latach 90 nie mieliśmy do czego, bo był syf gorszy niż u nich, teraz mamy do czego i powinniśmy skorzystać z tych ludzi
i tak w długiej perspektywie będzie mało, bo Ukraina i Białoruś same mają problemy demograficzne, ale gdyby nie UE, to można zapraszać również Gruzinów, Kazachów i Rosjan ;)

Tak, utworzylibyśmy kulturowy tygiel,
  • Odpowiedz