Wpis z mikrobloga

Z ciekawości napisałem posta na /r/thesilphroad pytając ludzi ile km przeszli i jaki mają lvl. Właśnie dotarło do mnie jak bardzo jestem w tyle przez sam fakt grania na zadupiu. 30 lvl here, 2110 km nabite na medalu. Ludzie z połową tego dystansu potrafią mieć lvl 35 i wyżej. Nie wspominam już nawet o ilości wyklutych jajek, bo to głównie od drużyny zależy. Zawsze spodziewałem się, że różnica będzie znacząca, ale nie aż tak.
Swoją drogą. Zbliża się rework gymów. Co chcielibyście zobaczyć?
#pokemongo
  • 12
Co chcielibyście zobaczyć?

@Feuforce: Dodanie efektów (poison, confusion itd.), usunięcie bugów (dodge), usunięcie CP (levele), po jednym pokemonie danego typu w gymie, drużynowe trenowanie, możliwość zobaczenia na mapie kto w danym momencie bije/trenuje danego gyma, możliwość rozbudowy gyma ponad 10 osób przy jednoczesnym szybkim grupowym trenowaniu/zbijaniu danego gyma, możliwość sprawdzenia w którym gymie jest dany pokemon, gymy dodane do trackera (nearby), dodanie w każdym mieście neutralnych gymów z pokemonami jednego typu,
@Dryblas: Było coś jeszcze w kodzie o karmieniu poków jeśli dobrze pamiętam. Oznacza to chyba tyle, że trzeba będzie do gymów wracać i "karmić" swoje poki, bo inaczej wylecą z gyma. Ale to spekulacja.
@Feuforce: ja od premiery mam ledwo 200 km
25 level około 160 poków zlapanych.
Nie gram od około 2 miesięcy.
Brak sprzętu i kasy.
Też nic wielkiego. Ale jest. Może kiedyś nadgonię. Póki co mam ważniejsze rzeczy do ogarnięcia
@perfidnyplan: Kiedyś miałem pomysł i nawet na reddicie się nim podzieliłem na gymy podzielone na tiery (w przypadku jeśli nie pozbędą się CP). Tier 1 miałby max 1000 CP ale brak minimalnego, drugi 2000 CP, trzeci ile się chce (limit CP wzięty z tyłka). W ten sposób może i tak każdy wrzucić do tier 3 co chce, ale taki tier 1 i 2 mają max CP i w ten sposób by
@Dryblas: Tak się zastanawiam nad tym co napisałeś i mam wątpliwości co do pomysłu usunięcia CP, żeby lvl pokemona był ważniejszy. Co wtedy z IV? Miałoby cel kolekcjonerski? Jak byś to rozwiązał?
@mostek93: IV samo w sobie ma nadal wpływ nie tylko na CP, ale też na siłę pokemona. Dmg z ataków jest zaokrąglany i takie IV może zrobić różnicę. Wiadomo, że ta różnica jest niewielka, ale taki atak furry cutter będący bardzo szybki, ale z małym dmg bardzo zyskuje na wyższym IV i levelu (bo level też zwiększa statystyki).