Aktywne Wpisy
PanMaglev +812
Nie wyobrażam sobie mieć 13 lat i szeptać jakiemuś chłopu w kiosku, że bardzo przepraszam, ale waliłem konia.
Kto to wymyślił i jak to się stało, że jest to akceptowane.
Kto to wymyślił i jak to się stało, że jest to akceptowane.
artur-klocek +53
Podobno oficjalna asystentka Tuska z pierwszorzędnymi korzeniami... u ruskich. Powiązania w następnych komentarzach.
Ma wiele zalet, a największa to bycie kosmetyczką.
#polityka #polska #ukraina #wojna #rosja #putin #tusk #bekazlewactwa #bekazpodludzi
Ma wiele zalet, a największa to bycie kosmetyczką.
#polityka #polska #ukraina #wojna #rosja #putin #tusk #bekazlewactwa #bekazpodludzi
Próbowałem parę razy używać maca, jako windowsowiec od dziecka dostawałem totalnej #!$%@? bo interfejs jest nieco zmieniony + ten mam wrażenie nikomu nie potrzebny przycisk cmd (stworzony chyba tylko po to żeby na siłę się wyróżnić od windowsa). No ale ok, pewnie szło by się przyzwyczaić do nieco zmienionego interfejsu, pewnych innych zachowań. Mimo wszystko reszta wyglądała dość standardowo i jakoś tak na czuja nie wydaje mi się żeby człowiek przyzwyczajony do maca pracował szybciej niż ten sam człowiek w alternatywnym świecie przyzwyczajony w tym samym stopniu do windowsa. Chciałem wiedzieć gdzie jest ta legendarna przewaga?
Pytanie poważne, nieatakujące, być może z zarysowaną tezą i niechęcią do niej, ale jestem otwarty na argumenty bo naprawdę jestem ciekaw.
#mac
@Kopamatakawapl: #shitwykopsays
@blackmaul: bo to prawda, windows + wsl, albo linux.
Mac to zabawka dla fanbojów do szpanu (bo mnie stać).
Komentarz usunięty przez autora
@realbs: windows 7 + już 6 letni lapek z dołożonym ssd i mam to samo, nigdy nie wyłączam komputera tylko usypiam, otwieram klapę i jest w 5s gotowy do działania, nie wyłączam programów jak nie muszę. Chciałbym kiedyś spróbować
Nie no, jeśli serio nie widzisz różnicy, to mac nie jest dla ciebie, zostań przy Windowsie.
Co do samego programowania to z tego co się orientuję Visual Studio for Mac wyszło jakoś w 2016? Nie wyobrażam sobie pracy w jakimś Atomie czy innym (niezintegrowanym) środowisku.
Nie ma żadnej realnej przewagi. Ktoś woli system uniksowy to weźmie Maca, ktoś woli Windowsa to weźmie Windowsa. Jest kilka programów niedostępnych na jednej platformie i wtedy ew. można rozważać przesiadkę. W innym wypadku - kwestia gustu. #!$%@? o user-friendly i innych bzdetach może było fajne ponad 15 lat temu, kiedy korzystało się z Win98, teraz Windowsy są dość stabilne, sam blue screena nie widziałem od ponad 5 lat.
No to skoro VS jest na maca, to już nie widzę żadnego argumentu, zeby dalej na windzie siedzieć, bo skoro na windzie możesz pisać tylko programy na winde (VS), a na maku możesz pisać i progamy na maka (xCode) i na winde, to po co przepłacać? :>
mój windows na ssd też się szybko uruchamia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Dolan: to akurat prawda, że wizualnie maki wygrywają. Ja mam jakiegoś asusa republic of gamers i jego dizajn jest tak obciachowy że się strasznie go wstydzę przy ludziach. Jeszcze ten napis republic of gamers (╯︵╰,).
No ale ma bebechy