Aktywne Wpisy

Umeraczyk +729
źródło: temp_file4433910342938295915
Pobierz
mleko23 +78
źródło: FB_IMG_1723791609689
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: temp_file4433910342938295915
Pobierz
źródło: FB_IMG_1723791609689
PobierzWykop.pl
Próbowałem parę razy używać maca, jako windowsowiec od dziecka dostawałem totalnej k-----y bo interfejs jest nieco zmieniony + ten mam wrażenie nikomu nie potrzebny przycisk cmd (stworzony chyba tylko po to żeby na siłę się wyróżnić od windowsa). No ale ok, pewnie szło by się przyzwyczaić do nieco zmienionego interfejsu, pewnych innych zachowań. Mimo wszystko reszta wyglądała dość standardowo i jakoś tak na czuja nie wydaje mi się żeby człowiek przyzwyczajony do maca pracował szybciej niż ten sam człowiek w alternatywnym świecie przyzwyczajony w tym samym stopniu do windowsa. Chciałem wiedzieć gdzie jest ta legendarna przewaga?
Pytanie poważne, nieatakujące, być może z zarysowaną tezą i niechęcią do niej, ale jestem otwarty na argumenty bo naprawdę jestem ciekaw.
#mac
@tadcad_13: ja też, a mam windowsa. I fakt że za swojego kompa też trochę dałem.
Korzystasz z tego? U mnie się do niczego nie przydawało.
To samo tyczy się windowsa. MASA aplikacji/gier vs nic.
Komentarz usunięty przez autora
1. 3dsMax nie ma na maca ( ͡° ʖ̯ ͡°)
2. CMD to jak CTRL na Windowsie np: CMD + C, CMD + V
xD
@Kopamatakawapl: ić trolować do innego wątku.
Rzadko widzę, zeby ktoś używał mac'a dłuższy czas i mu sie nie spodobał. to chyba cos świadczy o tym systemie.
Wszyscy moi koledzy z firmy, którzy zarabiają po 8 tysięcy w górę gardzą osxem
Ja nie trawię tego systemu, bo jest trudny w użytku. Już wolę linuxa.
Podałem powody kilka postów wyżej.
co
Programiści albo używają notatnika i środowisk testowych albo używają linuxa do serwerów.
Nikt nigdy nie używał do tego maca.
Jedyne miejsce gdzie widziałem Maca to wśród moich głupich znajomych, którzy dzwonią do mnie jak im się kabel odłączy i
@Kopamatakawapl: zapraszam jak będziesz miał okazję poużywać mac os dłużej i spojrzysz obiektywnie niż poprzez pryzmat windy.
Nigdy się nie zawiodłem na AD czy powershellu, nigdy nie miałem BSODa, system zawsze szybko działał.
Nie widzę sensu używania maca, skoro nie potrzebuję żadnych jego "funkcji".