Wpis z mikrobloga

@bub20: Jeszcze przynajmniej 2 lata temu matka mi o tym mówiła, że znowu ktoś tak robi. Dla nas to się wydaje durne 5 dych, czy nawet stówa, ale dla tych ludzi to są zaoszczędzone za wszelką cenę pieniądze. I nie mówię tu o biedzie, tylko pazerności i umyśle biedaka. To ten sam sort, co bierze dotacje unijne na gospodarstwo i kupuje quady dzieciakom - taki też był u nas i
  • Odpowiedz
@maxx92 bez beki, moi sąsiedzi nie mieli nawet szamba tylko jakiś zbiornik którego zawartością podlewali kwiatki :D wojna była przez długi czas i chyba dali sobie spokój xD
  • Odpowiedz
@maxx92: no my tak wylewaliśmy szambo z własnego domu przez tyle lat i było dobrze :D a teraz 15zł za m^3 wody bo kanalizacja. Żeby nie robić cebulactwa trzeba dużo zarabiać a z tym ciężko w małych wiochach :P
  • Odpowiedz
@toxarz: Wiem że mem trochę odbiega od tego co napisałeś, ale się zgadzam z Tobą. Dla wielu ludzi na wsi jest to jakieś obciążenie finansowe
  • Odpowiedz
nigdy nie spotkałem się z sytuacją żeby ktoś sam swoje szambo wywoził na pole a ponad 20 lat mieszkam na wsi

@bub20: u mnie wielu szambiarzy wywoziło, teraz wywożą tylko nielegale.
  • Odpowiedz
A jeśli robi to jednostka gminy? A oczyszczalnia wybudowana za 7 mln zł przez tą samą gminę nie spełnia swojej roli (czas przeszły, jednostka została w tym roku zlikwidowana, ale takie sytuacje były na porządku dziennym)
  • Odpowiedz
@maxx92: i taki idiotyzm ma 288 plusów
nie jestem rolnikiem ale wiem ,że ścieki z domów nie wylewa się na pole (na logike leje się tam domestosy płyny do naczyń itd... i takie ścieki trzeba utylizować i jak ktoś ma szambo to utylizuje)
a ścieki od zwierząt wywala się na pola na całym świecie bo to uprawa jest

ale ch*J zrobić byle co z nosaczem i plusy lecą żal.
  • Odpowiedz
@Heninger: ścieki od zwierząt się wylewa a nie wyrzuca bo są w formie płynnej, PS. Przeczytaj mój post o gminie to będziesz wiedział co miałem na myśli, i być może przejdzie Ci ból d--y. Jeśli nie, to musisz coś kupić na hemoroidy
  • Odpowiedz
@maxx92: a wali mnie co napisałeś ja patrze na mema
widziałeś kiedyś ,żeby jakiś rolnik wylewał swoje domowe szambo na pole uprawne żeby zboże lepiej rosło?
  • Odpowiedz