Aktywne Wpisy
CzuowiekPor +18
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Skopiuj link
Skopiuj linkTa treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Wykop.pl
Żeby jednak nie było zbyt różowo:
1) Cena maksymalna za 1 tramwaj wynosi 4.9mln PLN
2) Tramwaje muszą posiadać minimalnie 25% niskiej podłogi i klimatyzację
Reasumując - przyjedzie 40 tramwajów wysokopodłogowych z jednymi niskimi drzwiami i będziemy się w nich kisić przez najbliższe 20 lat, bo tyle średnio jeżdżą tramwaje. Gdy wszystkie miasta i wiochy typu Grudziądz będą już miały niskopodłogowy tabor tramwajowy, we Wrocławiu ochoczo będziemy się wspinać po schodach. Witamy #!$%@? w 2040 roku, gdzie Wrocław dalej ma wysokopodłogowe tramwaje.
Swoją drogą, żelazna logika MPK poraża. Uparli się, by kupować jak najwięcej za to, co mają. Jakby nie można było ogłosić przetargu na 20 lub 25 sztuk w 100% niskopodłogowych, to nie #!$%@?, WINCYJ.gif
Ale jak to kiedyś wiceprezes MPK powiedział, Wrocławiowi nie są potrzebne nowoczesne tramwaje, tylko nowe, a Moderus Beta niczym nie różni się od Pesy, tylko ceną.
#wroclaw #mpkwroclaw #komunikacjamiejska #tramwaje @mroz3
@Jagoda-: No właśnie o tym mówię, kupią Biedę i 30-40 lat będziemy się wspinać do wysokopodłogowych tramwajów. Żeby było śmieszniej - 40, czyli m.in. na Nowy Dwór będą jeździć Biedarusy. Nowoczesność w #!$%@? ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
@boryss: No
tak naprawdę to 105N dobija do 80 w prostej linii to rozwinięcie PCC które przeszło ciekawą drogę tj.
PCC - Tatra T1 - 102N - 105N
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@chris_june: To tylko dowodzi, że będziemy musieli 2x wydać na tramwaje. Chytry 2x traci.
@ColdTurkey: A ja bym wolał normalny tramwaj, a nie wyrób tramwajopodobny.
@ravaq123: To w sumie niepotrzebnie przetarg rozpisany. Można było się dogadać za plecami o rozszerzenie opcji o kolejne 40, na to nie trzeba przetargu
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Kilka razy już próbowałem się przesiąść z samochodu w tramwaj, ale nie dawałem rady, bo jak mam jechać ściśnięty pomiędzy śmierdzącymi ludźmi, to już wolę sobie
@justkilling: To już bym wolał