Wpis z mikrobloga

Myślę, że warto założyć na to osobnego posta, bo wiele osób nie doczyta wśród komentarzy pod poprzednim:
NA PWR ZOSTAŁO TYLKO 10 KIERUNKÓW ZAOCZNYCH 1 STOPNIA, WŚRÓD NICH NIE MA NP INFORMATYKI XD
http://rekrutacja.pwr.edu.pl/wyszukiwarka-kierunkow-studiow#recruitment=2°ree=i-stopien||1&study-mode=niestacjonarny||2
#pwr
Reepo - Myślę, że warto założyć na to osobnego posta, bo wiele osób nie doczyta wśród...

źródło: comment_KBohU3o3oaNP5GcKiPGxrLbyQT9NDlkt.jpg

Pobierz
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Reepo: no to informatyk z doktoratem na uczelni wyciągnie z dydaktyki 3k brutto, i nie dają biletów do kina, kuponów na obiad czy karnetu na siłkę. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@aikonek jeden z naszych młodych doktorantów po dostaniu kwitu z kwotą wypłaty powiedział cytuję "Co za parszywa praca, nie dość że trzeba się uzerac to jeszcze płacą gówniano" XD
  • Odpowiedz
@aikonek: A to nie jest tak, że dydaktyka to taki trochę przykry obowiązek? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tzn. myślę jak ktoś ogarnia to chyba idzie w rozsądne projekty grantowe, a nie x godzin tłuczenia do głów podstaw programowania, czy twierdzenie Nortona czy Thevenina.
A jak nie - to po co on ten doktorat robił?

Mogę się mylić, bo pewnie zależy politycznie od tego do jakiej grupy
  • Odpowiedz
@xfin: wszystko zależy gdzie się pracuje (jaka uczelnia, wydział, instytut...), no i zależy od tego co się chce w życiu robić. Zdarzają się delikwenci (udokumentowane przypadki), którzy wyrabiają 700% normy, to znaczy - jeśli nauczyciel akademicki na pełnym etacie uczy 240 godzin rocznie, to oni uczyli po prawie 1700 godzin, zajmując tak naprawdę 7 etatów.
Są też tacy, którym się wrzuca mimo ich woli dodatkowe godziny, i robią np. drugie
  • Odpowiedz