Wpis z mikrobloga

Mirki i Mirabelki! Piszę pracę licencjacką i chciałabym was prosić o wypełnienie krótkiej ankiety, której celem jest zbadanie poziomu zadowolenia mieszkańców województwa śląskiego z korzystania z infrastruktury drogowej () Z góry dziękuję!
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdyDNLgGBZxZ2bOMSxoCFCy-g5C1SzNa2ikkCotecZDyvSHsw/viewform

Chciałabym, żeby ankieta trafiła do jak największej ilości mieszkańców województwa śląskiego, dlatego pozwolę sobie na spam tagami: #slask #katowice #zabrze #gliwice #cieszyn #tychy #bielskobiala #czestochowa #sosnowiec #raciborz #rybnik #jastrzebiezdroj #pszczyna #chorzow #zywiec #bedzin #dabrowagornicza #tarnowskiegory #siemianowice #zawiercie #myslowice #mikolow #zory #bytom

#logistyka #studbaza
  • 23
@mmws: nie przewiduję :D
@MandarynWspanialy: dziękuję ʕʔ
@Dzyszla: temat to "Infrastruktura drogowa województwa śląskiego w latach 2010-2016". Wyszłam z założenia, że Wy jako mieszkańcy (w szczególności kierowcy) będziecie najlepiej wiedzieć co chcielibyście zmienić, dlatego jest to pytanie otwarte. Już teraz widzę, że nikt nie pokusił się o własną odpowiedź w wadach i zaletach, dlatego myślę, że to było dobre posunięcie. Co do stanu nawierzchni to
@baka-neko: W sumie to byś musiała zrobić wykaz konkretnych dróg i ich ocenę. Przykładowo w Rudzie Śląskiej ta biegnąca wzdłuż autostrady jest fatalna i praktycznie co roku wymaga budowy od nowa(!). Podczas gdy równoległa autostrada jest zadowalająca zupełnie. Zakręt Mistrzów 1 i 2 są beznadziejnie zaprojektowanie pod względem bezpieczeństwa. A jednocześnie jest sporo dróg, gdzie nie ma problemów z bezpieczeństwem - długie pasy wlotowe, dobry profil.
@baka-neko: fajna ankieta, ale zabrakło mi tu np. pytań o drogi, inwestycje w drogi na północnej części województwa bo niestety, ale śląsk jest strasznie nie równo rozwijany - środek przy aglomeracji mocno a północ słabo i ma to jednak wpływ na ocenę całości ;)
Ale północ ma dużo mniejsze natężenie ruchu.

@Dzyszla: nie na tyle by uznać obecny stan za normalność, szczególnie, że przez północ przebiega tranzyt północ - południe - słynna DK1- Gierkówka. Do tego sporo małych miejscowości, które w większości wiszą na krajówkach rodem z lat 70 - jeden pas/kierunek i drzewa na skraju a o obwodnicach to można pomarzyć.

zobacz jak Częstochowa się zmieniła

@Dzyszla:

Zdecydowanie za mało a temat obwodnicy