Wpis z mikrobloga

@KucykMocy: nie wiem dlaczego. To chyba dlatego, że jestem strasznym chytrusem ciągle mało i mało. Ciągle chce kupować więcej bitcoina. Co będzie jak przestanę pracować? Zacznę wydawać? Nie nie jeszcze za wcześnie na wydawanie. Założyłem sobie na początku, że zacznę wydawać jak za 1 BTC kupię dobrej klasy auto. To jeszcze nie ten czas :)
  • Odpowiedz
@drygib

Nie zmienia ten fakt postaci problemu.

Zmienia o tyle, że problemu nie ma.
Ty chyba uważasz, że gdyby powstał bank, który oferuje konta w btc (w sumie już jakiś jest w Korei) i wszyscy posiadacze bitcoinów zdeponowali tam swoje środki (a bank trzymałby je na jednym adresie tak jak giełdy), to 100% bitcoinów byłyby w posiadaniu jednej osoby.
  • Odpowiedz
ja może doprecyzuje co miałem na myśli:

Denominacja – reforma walutowa, polegająca na zastąpieniu dotychczasowej waluty kraju nową, bez ingerencji w kurs walutowy. Denominacji nie należy mylić z dewaluacją, ta bowiem zakłada realne obniżenie wartości waluty krajowej wobec innych walut, podczas gdy denominacja ma charakter usprawnienia czysto technicznego, a wszelkie obniżki mają w tym wypadku charakter wyłącznie nominalny.

więc zrobią po prostu kiedyś:

1 BTC -> 1000 BTCN (BTC new) czysto techniczna
  • Odpowiedz
takiego o którym pisałem wcześniej, kilka postów wyżej

@drygib: widzisz gdybyś dłużej był w kryptoświecie tak jak my to wiedziałbyś bardzo dobrze, że to nie problem. A dowodem dla mnie osobiście było to co kiedyś stało się na Litecoinie. A LTC to tylko shitcoin takie nic w porównaniu do bitcoina. Jeżeli LTC przetrwał i podniusł się silniejszy po tym jak ktoś wrzucił ponad milion na rynek i kurs uderzył o
  • Odpowiedz
@Kliko: @pawlo74: Wysuwacie daleko idące wnioski co do mojej osoby. Kliko, Twoja krótkowzroczność jest nawet trochę śmieszna. Pzzykład najbogatszych portfeli podałem tylko dla zobrazowania problemu. A problem jest, w istocie jest. Oczywistym, że najwięksi bogacze maja bity porozrzucane po sporej ilości adresów. W przyszłości, o jakiej marzymy, kiedy nawet jeden satoshi będzie przedstawiał zauważalną wartość, podział społeczeństwa na biednych i bogatych będzie mocno zauważalny. Śmiem twierdzić, że nawet
  • Odpowiedz
@drygib

Oczywistym, że najwięksi bogacze maja bity porozrzucane po sporej ilości adresów.

To już tylko twoja imaginacja, że najwięksi bogacze mają również dużo środków w btc.
Tobie się przypadkiem socjalizm nie marzy? Każdemu po równo, bo inaczej to źle...
  • Odpowiedz
Tobie się przypadkiem socjalizm nie marzy? Każdemu po równo, bo inaczej to źle...

@drygib: też mi to przyszło do głowy dlatego uznałem, że nie ma sensu odpowiadać, sry sprawiedliwości społecznej nigdy nie było i nie będzie dlatego że jedni ludzie są pacowici a inni leniwi tak samo jak jedni inteligentni a inni głupi. Nie można wrzucić wszystkich do jednego worka. Komuna nie działa to utopia. Komuna morduje milionami ludzi! To
  • Odpowiedz
@pawlo74: Bitcoin stworzy podziały, za które ludzie będą cierpieć. Może na starość przyznasz mi racje. Nie jest to idealna waluta i nie wierzę w nią tak ślepo jak Ty. Wiem, że wiele zmieni na lepsze, ale nie jest pozbawiona wad.
  • Odpowiedz
@drygib: @noisy: Chłopcy dzięki dramatowi na skalowaniu wielkie ilości BTC zostały wyrzucone na rynek wielu ludzi w strachu przed forkiem zmodyfikowało sie na alty. ( ͡° ͜ʖ ͡°) to było coś pięknego.
Dzieki temu naprawde ciezzej bedzie odstrzelic ruch do góry

@drygib: A od kiedy świat jest idealny i przejmuje sie biednymi :D ? Komuniści przejmowali się biednymi bo WSZYSCY byli biedni
  • Odpowiedz
@pawlo74: Ja bym spojrzał na to inaczej. Może aktualnie tak jest i może, ale wcale nie musi być tak wiecznie. Bo co ze z tą jego wyjątkowością? Skąd pewność Bitcoin będzie wiecznie top1. Alty rosną jak na drożdżach, bitcoin ma swoje ograniczenia. Ja bym patrzył na to jak na cały koszyk. To co wcześniej napływało tylko do bitcona i w resztkach trafiało do altów, może wkrótce napływać równomiernie i do
  • Odpowiedz
@pawlo74: jestem z tobą, jak ja to szanuję xD
szczerze podziwiam bo sam miałem 0,6 bitka które zrobiłem z 0,3 a teraz znowu tylko 0,3 no ale jak wiadomo, zawsze coś, chciałbym się załapać w zyciu jeszcze na tego 1 BTC xD
  • Odpowiedz