Aktywne Wpisy
Mieliśmy z #rozowypasek dość stresujące i pracowite dni. Weekend miał być zwieńczeniem tego, chwilą zasłużonego odpoczynku. Z racji z tego że ja całą sobotę miałem już wolną, a różowa miała kilka spraw do załatwienia i wracała późnym wieczorem to zdeklarowałem się że przygotuję coś specjalnego na wieczór. Wpadłem na pomysł że w sumie napiłbym się wódki. Po prostu, bez żadnych udziwnień, kolorowych napojów, muzyki w tle. Po prostu. Więc czekając na różową
mirko_anonim +42
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#zalesie #logikarozowychpaskow #dzieci #zwiazki
Czy tylko ja tak mam i czy tylko mnie to #!$%@?.
2 dzieci, wiek 16 miesięcy i 3,5 lat.
Dziecko złapie "przeziębienie"
No i droga zawsze wygląda u nas tak samo - droga obrana przez żonę.
1. Jedziemy na opiekę nocną i świąteczną
2. Lekarz przepisuje leki + antybiotyk.
3. Moja żona wykupuje leki
4. Zona niepodaje tych leków bo ten doktor z opieki nocnej
#zalesie #logikarozowychpaskow #dzieci #zwiazki
Czy tylko ja tak mam i czy tylko mnie to #!$%@?.
2 dzieci, wiek 16 miesięcy i 3,5 lat.
Dziecko złapie "przeziębienie"
No i droga zawsze wygląda u nas tak samo - droga obrana przez żonę.
1. Jedziemy na opiekę nocną i świąteczną
2. Lekarz przepisuje leki + antybiotyk.
3. Moja żona wykupuje leki
4. Zona niepodaje tych leków bo ten doktor z opieki nocnej
#ios #android #apple
@advert: OS jak OS, całkiem
@xetrov: no mógłbym i wynik byłby pewnie taki jak piszesz, tylko po co? nigdy podczas prywatnego użytkowania nie miałem potrzeby podpinania drugiego monitora i prowadzenia instalacji dwóch programów. jedyne co podpinałem do swojego maka do tv przez hdmi. a, i jeszcze raz rzutnik, ale działało to bez zarzutu.
więc ten problem pewnie mógłby irytować profesjonalistów, którzy pracują na laptopie z dwoma monitorami jednocześnie, ale zakładam, że jeśli wydają
to że właściciel firmy jest w stanie wyłożyć grubą kasę na coś zbędnego, bo to coś ma dobry marketing to nic niespotykanego. Zdarzyło mi się odbywać rozmowę kwalifikacyjną, gdzie właściciel biura chwalił się mi jak wywalił w błoto 60k PLN bo dał sobie wmówić że pewne oprogramowanie jest liderem na rynku, i bez niego ani rusz... podczas
Może dlatego, że, uwaga - to nie są stacje robocze? :)))
Ja #!$%@? xD Każda platforma ma swoich fanów i psychofanów. A najwięcej o Apple i tak piszą jacyś ludzie którzy za życiową misję obrali sobie sranie na tę firmę gdzie popadnie.
zdecydowanie nie, a kosztują tyle co stacje robocze :)
masz mnie za kogoś takiego? :)
@advert: zgadzam sie
@advert: No gówno prawda, bo to ludzie "via iOS" zaczynają na wykopie większość fredów o apple i jacy to androidowcy są biedni, a jak ktoś im racjonalnie odpisze dlaczego android > iOS to znów jadą jacy to użytkownicy androidów są biedni i to tylko ból dupy.
Natomiast
A jak się ma sprawa z perlem? Liby z CPAN'a instalują się poprawnie (o ile CPAN działa na macu)?
Czyli jest ;)
Edit: boję się że przesiadka z linuxa może być bolesna
Upierdliwe jest na Macu to, że jak pobierzesz coś z neta bez licencji czy tam informacji o autorze, to system wyrzuca komunikat, że aktualne preferencje nie pozwalają na instalacje i trzeba coś tam zmieniać. Upierdliwe jest
1. mozesz to latwo wylaczyc
2. nie trzeba podawac numeru karty
@Meph1k: dopóki nie chcesz obrabiać zdjęć w lightroomie... Mam MBP 2016 i mój pięcioletni asus za 1/5 jego ceny się tak nie tnie jak ten MBP. Byłoby fajnie, gdyby nie #!$%@? chłodzenia, bo przez nie procek się grzeje i throttluje...
Brak możliwości wsadzenia więcej jak 16GB RAM to też jakaś kpina. Poza matrycą w makbukach "pro" jest chyba tylko cena niestety...