Aktywne Wpisy
szynszyla2018 +63
Tak do mnie właśnie doszło. Teraz politycy chcą zrezygnować z prac domowych dla kaszojadow w podbaza. Czyli kaszojady w wieku 13 lat będą kończyć szkołę nie nauczone pracy nad sobą z brakami w nauce. Równocześnie od lat otwiera się mnóstwo szkół wyższych prywatnych gdzie wystarczy przelew i 30 % z matury teraz do tego dołączyły uczelnie medyczne kształcące lekarzy. Więc za 15 lat będzie mnie leczył lekarz co nie ogarniał matmy na
howtobepro +825
— Polak mały.
— Jaki znak twój?
— Orzeł biały.
— Gdzie ty mieszkasz?
— Między swemi.
— W jakim kraju?
— W polskiej ziemi.
— Czem ta ziemia?
— Mą Ojczyzną.
— Czem zdobyta?
— Krwią i blizną.
— Czy ją kochasz?
— Kocham szczerze.
— A w co wierzysz?
— W Polskę wierzę.
— Coś ty dla niej?
— Wdzięczne dziécię.
— Coś jej winien?
— Oddać życie.
Dużo ludzi dzisiaj o tym zapomniało ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#takaprawda #oswiadczenie #wiersz #poezja
@NarNarew: przerażające jest, jak płytki i popularny jest taki tok rozumowania. Nie, nie żyłbyś. Nigdy byś się nie urodził.
Komentarz usunięty przez moderatora
ale skąd tu powstanie warszawskie, skoro nikt nie walczył o wolną Polskę 20-parę lat wcześniej? Ani jeszcze wcześniej?
Gdyby dziad pra-dziada itp. przyjął ten sam tok rozumowania co Ty, to skończylibyśmy jak jaćwingowie, czy inni etruskowie - etymolodzy zastanawiali by się dziś, co oznaczały słowa w tym śmiesznym, szeleszczącym prehistorycznym nadwiślańskim
@Dr_Killjoy Milion czynników mogło sprawić, że nigdy bym się nie urodził, chociażby moi rodzice mogli by zerwać, łączenie paradoksu dziadka z wartością ojczyzny jest żadne. Wyżywienie i edukacje zapewniły mi podatki płacone przez rodziców - płacę to wymagam. Ludzie walczyli, bo chcieli żyć po prostu, wartości takie jak walka za naród to pomysł na indoktrynacje i znalezienie ludziom powodu do walki. Mamy XXI wiek i wartości takie jak naród i ojczyzna
ale co właściwie jest w tym śmiesznego, skoro odbyło się to dokładnie tak to przed chwilą opisałeś?