Wpis z mikrobloga

Dopiero zaczynam przygodę z #programowanie, ale już zaczęła mnie zastanawiać jedna kwestia, z AutoCADem miałem zresztą podobną zagadkę :) Otóż chodzi o pisanie CV: jak piszecie CV to w jaki sposób pokazujecie swój poziom ogarniania języka? A może piszecie enigmatycznie, że ogarniacie c#, a na samej rozmowie wychodzi jak mocni w tym jesteście? Czy może dołączacie jakieś własne projekty, żeby ktoś mógł podpatrzeć co potraficie? Pytam, bo staram się być szczery w CV i ciężko mi np. napisać, że ogarniam Excela, wiedząc jakie cuda ludzie tam robią, a jednocześnie inni mają to w dupie i bez filtra wpisują, że znają cały pakiet Office, no i teraz zastanawiam się, która opcja waszym zdaniem jest lepsza ;) #pracbaza #cv #pytanie
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@decoy-your-crap: Na liście "języki programowania" wpisuje w zasadzie te gdzie mam min. 1 rok komercyjnego doświadczenia, reszta ląduje na liście "podstawy", chyba, że w czymś napisałem góra kilka tysięcy (2-4) linii kodu to nawet tego nie uwzględniam na liście.
  • Odpowiedz
@decoy-your-crap: Jeśli nie startujesz na mid/senior to pisz co znasz dobrze.

Lepiej napisać tak, niż wymieniać wszystko po kolei. Ile to ja już miałem rozmów gdzie się przygotowywałem specjalnie pod kandydata bo nawymieniał narzędzi i technologii, a jak przyszło co do czego to się okazywało, że przerobił 1 tutorial i już uznał, że warto wpisać to w CV. Potem nieważne jaki by był dobry z reszty to aż się odechciewa
  • Odpowiedz