Aktywne Wpisy
jmuhha +1
Wytłumaczy mi skąd takie ceny? U mnie za tazienke
2,7m, korytarz 10 m oraz kuchnie 7m za skucie,
wyszpachlowanie i potozenie ptytek w tazience i w kuchni 217x60 cm oraz potozenie ptytek podtogowych w tych pomieszczeniach.
Panowie policzyto 60 tys. Netto. Dla mnie to jest
absurd. Rozumiem leasing maszyn itp. Ale
przecietny cztowiek po studiach zarabia tyle w rok ( ಠ_ಠ)
2,7m, korytarz 10 m oraz kuchnie 7m za skucie,
wyszpachlowanie i potozenie ptytek w tazience i w kuchni 217x60 cm oraz potozenie ptytek podtogowych w tych pomieszczeniach.
Panowie policzyto 60 tys. Netto. Dla mnie to jest
absurd. Rozumiem leasing maszyn itp. Ale
przecietny cztowiek po studiach zarabia tyle w rok ( ಠ_ಠ)
Moseva +24
Jestem przekonana że dla tych czerepów, którzy recenzują produkty w internecie od razu po otrzymaniu paczki jest przewidziany specjalny krąg w piekle ᕦ(òóˇ)ᕤ
Choy mnie obchodzi czy paczka szybko doszła i czy opakowanie jest ładne. Pisz dziadu jak działa albo idź się kąpać w soku ze śmieci 🤬
#gorzkiezale #zakupyonline #zakupy
Choy mnie obchodzi czy paczka szybko doszła i czy opakowanie jest ładne. Pisz dziadu jak działa albo idź się kąpać w soku ze śmieci 🤬
#gorzkiezale #zakupyonline #zakupy
Nikt nie ma dzieci. To geny mają dzieci. Jesteśmy maszynami skompilowanymi z genów z instynktami i popędami ustawionymi na dalszą propagację. Jak każde inne zwierzę.
Prawdziwe dzieci byłyby przedłużeniem rodziców - osób - a nie ich genów. Sumą ich pamięci i osobowości.
Dopiero gdy stanie się to możliwe będzie można powiedzieć: to moje dzieci, przedłużenie mnie. Moje obecne ciało umrze, ale wersja mnie będzie żyć.
#przemyslenia #rozkminy #filozofia #transhumanizm #niepopularnaopinia
Poza tym zostawiasz im wspomnienia o sobie. Jak już robisz zarzutkę, to weź przemyśl. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
o k---a jakie bzdury XD Widzę profesor genetyki i ewolucjonizmu.
@megaloxantha: Ludzie decydują się na dzieci, ponieważ daje to mega dużo szczęścia, nadaje cel i sens życiu. Dodatkowo jest to "opłacalne" na starość.
Co to znaczy dobre? Bo z punktu widzenia ewolucji 'dobre' to te które się rozmnażają, inne
@megaloxantha: A przypadkiem nie osiąga się tego przez wychowanie, które potępiasz w tej zarzutce? xD
O wiele bliższe rzeczywistości wydaje się stwierdzenie, że ludzie wolą wydać na nowego iphona niż na dziecko.
@Zwanek:
No nie za bardzo, dzieci są podobne w myśleniu do rodziców tylko przed wiekiem nastoletnim, u dorosłych mało co zostaje.
A nawet jeśli, to jak wyżej napisałem, bardziej efektywne jest np. założenie sekty,
I zaorane, twoje geny nie będą osobą kształtującą życie dziecka
Mam odmienną opinię, chociaż muszę przyznać, że nie jest to jakiś wielki wyjątek, kiedy dziecko mocno różni się światopoglądowo od rodziców.
Dostrzegam dualizm w rozróżnieniu ja - moje geny.
Tak, ale te same zdolności wpływania na innych są używane w wychowaniu. Jedyne co rodzicielstwo daje to więcej czasu razem - chociaż to też nie jest takie oczywiste. Kiedyś przeciętna rodzina mieszkała i pracowała (na roli) razem, teraz rodzice pracują cały