Aktywne Wpisy

Njal +427
42 butelki za 2 złote 10 groszy w butelkomacie Lidla, szedłem przez całe osiedle obładowany siatami z pustymi pojemnikami po sokach jak menel, a końcowo wyszedłem na tym nawet gorzej niż pan Mietek ponieważ w lokalnym warzywniaku za szkło po Perle placą 20 groszy a ja dostałem 5 groszy od butelki - w Niemczech za tyle plastiku dostałbym rabat na jakieś 20% koszyka zakupowego, no ale Polaczka można dymać
#ekologia
#ekologia
źródło: temp_file6374915349409107727
Pobierz
Knamga +21

1. jak wykonać codereview request na sucho bez żadnego narzędzia? Chodzi mi o teorie bo nie potrafię sobie tego wyobrazić
2. Jak najprościej sobie excludowac pliki lokalnie z trackowania?
1. czytasz kod i piszesz co można zrobić lepiej
2. .gitignore
Tyle, że gitignore zwykle jest w repo, a jak zrobisz w nim modyfikacje, to będą wkurzać. No, chyba że się doda gitignore do gitignore. (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
2. To nie jest lokalnie
@handler: no to .git/info/exclude
git rm --cached@handler: Github/BitBucket mają opcję komentowania i dawania
approve. Bez wspólnego komentowalnego repo się nie obędzie.@MacDada: A to już nie można uwag mejlem wysłać tylko trzeba wytykać wszystkie literówki palcem?
@plushy: serio? miałęś tak robione codereview czy sam tak robisz?
@plushy: Nigdy tak nie robiłem. Strzelam, że to znacznie wolniejsze, mniej wygodne, mniej wydajne rozwiązanie. GH/BB/alternatywy nie kosztują niewiadomo ile, żeby sobie życia nie ułatwić.
@plushy: Od wytykania formatowania powinno być zautomatyzowane narzędzie (przykład).
Ale twierdzenie że komentowalne repo jest po to, żeby wytykać wcięcia czy literówki, to nadużycie.
Może i ktoś się jeszcze sra z przesyłaniem patchów i uwag emailami, ale w świetle lepszych narzędzi, nie widzę w tym sensu.
Także z open source.