Wpis z mikrobloga

Logika #korposwiat

Dyrekcja wpadła na pomysł, że w całym wielgaśnym biurze pracownicy będą zgniatać i zbierać stare plastikowy butelki po wodzie (dostępna za free w biurze). Zakupili do każdej z 15 kuchni ręczne zgniatarki do butelek, jakaś firma za $$$ zamontowała je na ścianach, do tego pojemniki, worki, wydrukowali instrukcje dla pracowników. Ogólnie pro-eco ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Raz na miesiącu wynajmują firmę która zabiera wielkie wory z butelkami i jedzie oddać je na skup. Za część pieniędzy ze skupu kupowane są słodycze do biura (tylko dla dyrekcji xD) a reszta $$$ trafia do kasy firmy generując zysk. Tak przynajmniej wygląda to w głowach dyrektorów.
Jak jest na prawdę?

#pracbaza #heheszki #oswiadczenie #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
  • 20
  • Odpowiedz
@BarteckR: Ale firma jest EKO ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Firmy robią wiele różnych, dziwnych rzeczy, aby poprawić swój wizerunek. Znam sporo takich przypadków. Niektóre dopłacają do tego grube miliony. Wszystko po to, aby mieć argument: "Ale my robimy coś dla ekologii".
W wielu przypadkach zamyka to mordy "ekologom". Czasami pomaga zmniejszyć inne koszty. Nie zawsze jest to głupie i złe.
  • Odpowiedz
@Wesoly_Kartofelek: w mojej poprzedniej pracy byla akcja zbierania makulatury po wszystkich oddzialach w wojewodztwie. Wiecej kasy poszlo na paliwo do sluzbowego vivaro zbierajacego makulature z roznych miast, niz wpadlo ze sprzedazy makulatury w punkcie skupu. A gdzie jeszcze czas pracy kierowcy, pracownikow...
  • Odpowiedz
Ile ja się nasłuchałem propozycji typu "weź mi telefon/komputer/cokolwiek na firmę a ja ci dam 50%/stówkę/flaszkę, bo przecież możesz wrzucić w koszty".

@BarteckR: Ale jeśli możesz sobie odliczyć VAT to Ja to mogę kupić i Ty oddajesz mi VAT a to co zostało wrzucasz w koszty. Ja dostaje VAT Ty płacisz mniejszy podatek. Obie strony zyskują.

Jeśli ktoś chce żebyś mu za własne kupił... to jest pijawką. I idiotą przy okazji.
  • Odpowiedz
jak zwykle #!$%@? lewactwo chce rozwiazywac skutek a nie przyczyne

Takie osoby same z siebie nie stają się #!$%@? którzy strzelają, są zazwyczaj ofiarą agresji jakichś cweli, w pewnym momencie nie wytrzymują i pociągają za cyngiel.

ale nope, wina po tej stronie, że są biali, że broń ogólnodostępna, że ławka niewygodna...

swoją drogą ostatnio czarny zaczął #!$%@?ę w szkole i lewacy + media cicho. Pojawił się kolejny biały i lewacy + media
  • Odpowiedz
  • 0
jak mnie takie "proekologiczne" podejście bawi. Super eko zgniatarki, segregacja sracja. Zamiast #!$%@? kupić zwykle kubki...
  • Odpowiedz