Aktywne Wpisy
Qontrol +90
Znalazłem w garażu z 5 pudeł z płytami CD.
Filmy, gry nagrywane w latach 2000-2010 (mniej więcej). Pamiętam że była nagonka za dzieciaka na piraty. Ze chodzą po domach itp xD Ojciec wszystko spakował i schował na strychu i garażu.
Oczywiście wszystko piraty. Filmy w stylu oszukać przeznaczenie 1, Rocky 1 itp.
Wywalać to do kosza czy trzymać?
Kiedyś jak wszedł net, wszyscy to wywalali bo wszystko jest w necie. A teraz
Filmy, gry nagrywane w latach 2000-2010 (mniej więcej). Pamiętam że była nagonka za dzieciaka na piraty. Ze chodzą po domach itp xD Ojciec wszystko spakował i schował na strychu i garażu.
Oczywiście wszystko piraty. Filmy w stylu oszukać przeznaczenie 1, Rocky 1 itp.
Wywalać to do kosza czy trzymać?
Kiedyś jak wszedł net, wszyscy to wywalali bo wszystko jest w necie. A teraz
Plonacawyplata +757
Od 2 latach jestem na emigracji w #kanada właśnie jestem w trakcie rozpoczęcia budowy domu i tak sobie pomyślałem, że może byłby ktoś zainteresowany jak przebiega tutaj cały ten proces. Jak wyglądają koszty, krok po kroku spotkania z deweloperemi, projektantami, wykonawcami itd. Cały proces powinien zakończyć się za jakieś 5-6 miesięcy więc mógłbym krok po kroku wrzucać Wam aktualizację jak z dziury powstaje nasz wymarzony dom z kartonu.
#emigracja #dom #budownictwo #
#emigracja #dom #budownictwo #
Dyrekcja wpadła na pomysł, że w całym wielgaśnym biurze pracownicy będą zgniatać i zbierać stare plastikowy butelki po wodzie (dostępna za free w biurze). Zakupili do każdej z 15 kuchni ręczne zgniatarki do butelek, jakaś firma za $$$ zamontowała je na ścianach, do tego pojemniki, worki, wydrukowali instrukcje dla pracowników. Ogólnie pro-eco ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Raz na miesiącu wynajmują firmę która zabiera wielkie wory z butelkami i jedzie oddać je na skup. Za część pieniędzy ze skupu kupowane są słodycze do biura (tylko dla dyrekcji xD) a reszta $$$ trafia do kasy firmy generując zysk. Tak przynajmniej wygląda to w głowach dyrektorów.
Jak jest na prawdę?
#pracbaza #heheszki #oswiadczenie #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow
@Wesoly_Kartofelek:
...
Były sobie drzwi do kuchni i było OK. Potem ktoś wymyślił i dokupili i zamontowali do nich samozamykacz ale drzwi nadal są otwarte na oścież....
Komentarz usunięty przez autora
@Wesoly_Kartofelek: Ileż można... #grammarnazi
Firmy robią wiele różnych, dziwnych rzeczy, aby poprawić swój wizerunek. Znam sporo takich przypadków. Niektóre dopłacają do tego grube miliony. Wszystko po to, aby mieć argument: "Ale my robimy coś dla ekologii".
W wielu przypadkach zamyka to mordy "ekologom". Czasami pomaga zmniejszyć inne koszty. Nie zawsze jest to głupie i złe.
@BarteckR: Ale jeśli możesz sobie odliczyć VAT to Ja to mogę kupić i Ty oddajesz mi VAT a to co zostało wrzucasz w koszty. Ja dostaje VAT Ty płacisz mniejszy podatek. Obie strony zyskują.
Jeśli ktoś chce żebyś mu za własne kupił... to jest pijawką. I idiotą przy okazji.
@Wesoly_Kartofelek: o kuuuurwa kliknalem odpowiedz nie w tym wpisie co chciałem xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDdd
tu to miałem napisać : http://www.wykop.pl/wpis/23606177/heheszki-szkola/