Wpis z mikrobloga

Mirki mam pytanie. Posiadam router WLAN Huawei E5577 klik.

Niestety zasięg jest conajmniej słaby, a do tego mam inny problem - przy ustawieniu sieci na 2.4GHz połączenie co jakiś czas rozłącza się, po przestawieniu na 5GHz działa ok, jednak kilka sprzętów w domu nie widzi wtedy tej sieci... Zastanawiam się nad wymianą routera na inny (z obsługą kart SIM) jednak zauważyłem, że większość routerów ma złącze USB do którego podłącza się modem USB. Ten Huawei który posiadam po podłączeniu do komputera przez USB wykrywany jest jako połączenie Ethernet. A teraz moje pytanie: czy ten router da radę podłączyć przez USB do innego routera dzięki czemu będę miał lepszy zasięg? np do taiego: klik ?!

Mam nadzieję, że ogarniacie o co mi chodzi ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Podumowując: czy da radę połączyć to tak: E5577->USB->Edimax LT-6408n->super zasięg w całym domu ()

#kiciochpyta #komputery #siecikomputerowe #sieci #lte #router #wifi #huawei #edimax
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@cebulion to raczej nie będzie działać. Sprawdź na stronie producenta routera jakie modemy usb są obsługiwane. Taki zaawansowany raczej nie będzie działać. Kup jakiś porządny router z wifi AC, z usb i dodatkowo kompatybilny modem lte na USB.
  • Odpowiedz
@Gooma: szukam informacji na ten temat ale z marnym skutkiem. W większości miejsc jest tekst: obsługiwane modemy: X, Y, Z i inne.

Poza tym zakup porządnego routera odpada bo jest to rozwiązanie na maksymalnie 2 najbliższe miesiące - jutro kładą u mnie światłowód i pozostanie mi tylko czekać na uruchomienie sieci (czyli przekopanie pozostałej częsci osiedla)
  • Odpowiedz