Wpis z mikrobloga

@majsterV2 albo piwnicy nie opuszczasz, albo w lotka trafiłeś. Ja nad takimi pierdołami nie mam czasu myśleć xD
A na poważnie to jeśli realizujesz te pomysły to weź bloga zakładaj i trochę contentu udostępniaj, gorzej jak się zniechęcasz po kilku dniach
@majsterV2: Ciekawe czy gdzieś w chinach da się dostać taki mały, bezprzewodowy, pilocik z touchpadem - jak w odcinku Black Mirror. Dodając do niego DIY okulary AR z dwóch ekranów od smartfonów i Raspberry Pi Compute module 3 (który ma dwa wyjścia MIPI DSI), można by osiągnąć efekt okna przeglądarki zawieszonego przed użytkownikiem.

Sterowanie takim pilotem mogłoby być połączeniem interfejsu z ekranów dotykowych z kursorem:

- smyrnij touchpad aby przesunąć kursor.
AdireQ - @majsterV2: Ciekawe czy gdzieś w chinach da się dostać taki mały, bezprzewod...
@majsterV2: Google Glass miało funkcjonalność SmartWatcha - jakieś drobne powiadomienia, w dodatku tylko w prawym, górnym rogu i bez obrazu stereo. Bardziej poszedłbym w stronę Hololens tylko bez systemu śledzenia - ekran zawieszony na stałe przed twarzą.

Wyświetlacz LCD FullHD z gęstością pikseli +400ppi dostaniesz za 200zł / sztuka. Najtrudniej byłoby zgrać interfejs MIPI DSI z wyświetlaczami bo nie wiadomo czy Raspberry Pi Compute module 3 udostępnia sterowniki dla tego interfejsu.
Ciekawe czy gdzieś w chinach da się dostać taki mały, bezprzewodowy, pilocik z touchpadem

@majsterV2: Znalazłem. Był dostępny w nowej wersji Samsung Gear VR już wtedy gdy pisałem ten komentarz. Wyjdzie jakieś 200 zł.
AdireQ - > Ciekawe czy gdzieś w chinach da się dostać taki mały, bezprzewodowy, piloc...