Wpis z mikrobloga

Hej Mirki ze #szczecin!
Ktoś mi może powiedzieć jak wygląda tam życie? Czy warto się tam przeprowadzać?
To może chociaż czy miasto żyje jakoś kulturowo, są jakieś fajne imprezy czy coś?

Wiem, że dostępu do morza jeszcze nie macie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 57
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pijekawe: Mieszkam w Szczecinie od 13 lat (z przerwa 2 lata na emigracje). Widzialem kilkaset roznych miast w Europie, cala mase miejsc w Polsce i tu mi pasuje mimo, ze teraz pracuje w Warszawie (ale taka praca, ze moge mieszkac w Sz-nie). Juz CI wiele osob napisalo o plusach, ale najwazniejszy jest wlasciwie brak minusow ;) Bo jedynym, co moze irytowac, jest wlasnie odleglosc do Warszawy. Poza tym to jest
  • Odpowiedz
@pijekawe: spytałaś się ludzi którzy w sobotę wieczór przy takiej pogodzie siedzą na mirko...mało tego spytałaś o imprezy plenerowe i kulturę. Podsumowując to są właśnie ludzie którzy narzekają na to miasto, bo jakbyś spytała młodych ludzi którzy spotykają się ze znajomymi na bulwarach wypić piwko z widokiem na Szczecin, a potem pójść do klubu posłuchać dj'ów z Berlina to wątpie, żeby powiedzieli coś złego o tym mieście. Specyficzne miasto na
  • Odpowiedz
@Krupier: +17zl interglobus w obie strony + nie wiem ile za bagaz dedykowany i ciezko jest tak tanio dostac 2-3 dni wczesniej (tyle przewaznie mam czasu na zaplanowanie podrozy). Moze polece kiedys, ale nie wiem czy bedzie to akurat oferta dla mnie ;)
  • Odpowiedz
@crouch3r: interglobus 13zl lub 10zl nawet. Bilety na samolot na parę dni do przodu są już za 12zl. :) Pociąg z dnia na dzień też jest droższy, samolot działa tak samo. No i czas + komfort.

Ja w maju jadę i wyszło z transferem 10zl taniej niż gdybym pociągiem jechał.
  • Odpowiedz
  • 0
@pijekawe Od małego pamiętam jak znajomi i współmieszkancy Szczecina powtarzali, że "to wiocha z tramwajami" lub "nic się nie dzieje w tym smutnym jak p...a mieście". Oczywiście dużo się zmieniło przez lata, ale na pewno ciągle Szczecin wypada blado na tle większych miast.

Musisz sobie odpowiedzieć na pytanie czy wolisz miasto w którym każdego dnia coś się dzieje, czy może takie w którym przyjemniej się żyje. (korki, zieleń itp.)

Jako że
  • Odpowiedz