Wpis z mikrobloga

@YOLOmariolo: Oj, nie wiem. http://forum.dvhk.to/ - poczytaj, może znajdziesz coś. Wydaje mi się, że najważniejsza rzeczą jest to, aby Ferguson miał dostęp do sieci, port Ethernet'woy czy Wifi, resztę trzeba doczytać. Na #aliexpress od 30$ są nonamy, które zapewniają cccam, a nie są na Enigma2, podobnie jak, niektóre Fergusony, więc jest szansa, że odpowiedni soft załatwi sprawę.
  • Odpowiedz
@Serghio: Właśnie o to mi chodzi, że Freesat ma prosty soft bez Linuxa i bajerów, a protokół cccam działa. Więc nie sądzę, że Chińczyki odkryli coś takiego i na innych odpowiednio zmodowanych tunerach też raczej nie powinno być z tym problemu. Niby softy w necie są do Fergusonów tylko nikt nigdzie nie wypowiada się czy i jak to działa i kurczę nie wiem czy inwestować w nowy dekoder. Na dvhk
  • Odpowiedz
@YOLOmariolo: Dvhk - to taka mentalna elektroda dla TV SAT ( ͡° ͜ʖ ͡°) Na allegro są używane Ferguson Ariva 100HD za ok. 100 zł, w opisach delikatnie sugerują, że się wszystko da, jest cccam, newcamd itd. Nie mam pojęcia jak się to konfiguruję, ale z filmów na YT widać, że podobnie jak na tym najprostszym Freesat, w ustawieniach wpisujesz odpowiednie parametry.
  • Odpowiedz
@Serghio: Chyba zrobię za królika doświadczalnego i sam się przekonam. Bo gdzie nie pytam to tylko wszyscy polecają na enigmie/linuksie dekodery. Nikt nie patrzy na to, że szukam jak najprostszego dekodera. :D Dzięki.
  • Odpowiedz