Wpis z mikrobloga

Chciałbym żyć w czasach, gdy nie było cywilizacji, ludzie jedli co znaleźli, polowali, żyli w zgodzie z naturą, podziwiali piękne, naturalne widoki, wdychali tylko świeże powietrze, budziło ich słońce, a nie budzik, wstawali, bo chcieli, a nie ze musieli być na rano do pracy, podziwiali przyrodę, dzikie zwierzęta, odkrywali nieznane miejsca... W kółko można by wymieniać.
  • 74
@medykydem: Co za #!$%@?. Tak, wstawali kiedy chcieli. Ty serio w to wierzysz? Wstawali wtedy, kiedy musieli, bo jeżeli by na czas nie zebrali jedzenia/upolowali czegoś to by z głodu zdechli. Wątpię, żeby podziwiali przyrodę, którą mieli cały czas taką samą i wokół siebie - opatrzona. No zajebiście jeść tylko to co znajdziesz - powodzenia z wysrywaniem się na śmierć. Podobnie powodzenia przy prymitywnych, lub ich braku, technikach przechowywania żywności -
@Meryl14015: Wskazujesz jako najgorsze czasy dla kobiet moment, kiedy kobieta może wszystko i kiedy chroni ją prawo najmocniej w historii. Polecam przeczytać jakieś opracowanie kodeksu rodzinnego ze Średniowiecza czy choćby z czasów napoleońskich, żeby przekonać się, jakie prawa miały (a raczej jakich praw nie miały) wtedy kobiety. Ja jednak szanuję to, że w XXI wieku nie jestem uważana za upośledzoną przez prawo, mogę swobodnie się wypowiadać, podjąć pracę, dziedziczyć albo bronić
@medykydem:
podziwiali piękne, naturalne widoki, -> Nikt Ci nie broni podróżować
wdychali tylko świeże powietrze, -> przeprowadź się z miasta na wiochy
budziło ich słońce, a nie budzik, -> polecam sypialnię z oknami na wschód - mnie często budzi słońce
wstawali, bo chcieli, a nie ze musieli być na rano do pracy, -> zmień pracę na taką, która będzie Ci dawać satysfakcję
podziwiali przyrodę, dzikie zwierzęta, -> nawet polska przyroda jest
@medykydem: ... przede wszystkim pracować od marca do sierpnia po 12 godzin rękami i kijami w polu żeby mieć co zjeść, chodzić brudnym i śmierdzącym, po pracy wytwarzać ze słomy wszystko, od butów do nakryć wierzchnich, tygodniami cierpieć bóle powodu infekcji dziąsła, być zainfekowanym przez przeróżne pasożyty, mieszkać w dziurawym domku z gowna i słomy, być okradanym i bitym przez silniejszych, zimą zamarzać, a w konsekwencji być zjedzonym przez dzikiego wilka?