Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lazer: nie grożą mi np tak że mnie zajebią, nie boję się na razie ale jeśli by mi zagrozili bezpośrednio to mam to zgłaszać na Policję bo nie warto ryzykować, zresztą za krótko pracuję jeśli będzie jakaś akcja to się dowiecie pod tagiem #perelkilombardu
  • Odpowiedz
fajna robota mogę robić co mi się podoba na kompie wlaśnie od rana lecę już 6 odcinek iron fist bo dzisiaj nie mam nic do wystawiania

@gadatos: ale gdzie tak? w lombardzie? My korposzczury musimy zapier....
  • Odpowiedz
@gadatos: powiedz mi coś, jak tam u Ciebie z cenami? przechodziłem niedawno obok lombardu, zobaczyłem coś na wystawie, wszedłem zapytać o cenę i zapytać czy spuści facet z ceny - wyznaczonej na 89zł - zaproponował szalone 85zł. Na używany towar z gwarancją, jak on to ujął, rozruchową na jedną dobę. Towar w necie nowy z gwarancją dwuletnią kosztuje 89+ wysyłka. Przecież komuś za to dał nie więcej niż 40zł. To
  • Odpowiedz
@maur: w lombardzie można kupić sprzęt bardzo tanio, na allegro nieraz można wyrwać sprzęt z lombardu nawet do 200zl taniej. Powód jest prosty :my to musimy sprzedać jak przyjdzie klient to nieraz że sprzętu za 150 sprzedajemy za 120 a na allegro stoi 140 najtaniej (najczęściej z innego lombardu ) można naprawdę fajnie wytargowac cenę ino trzeba być milym. Chyba że jest to sprzęt np telefon za 89zl wtedy poprostu
  • Odpowiedz
@gadatos: Ej, byłem miły. Ale nie marudziłem jak klient wcześniej 5 minut by utargować, tylko zapytałem, uzasadniłem, upewniłem się, że jest pewien, że nic więcej. ;)
Rozbawiło mnie, że zgodził się, że za tyle jest nowy sprzęt, ale nie może opuścić bo nie zarobi. :D
Targuje się w wielu miejscach (od pewnego czasu), ale nigdy tak by siedzieć, jęczeć, próbować przez 5 czy 10 minut.
Może wyglądałem na takiego co
  • Odpowiedz
@maur: możliwe ale myślę że chodziło o to że wiedział że grat się sprzeda, jest w też i tak w że Ci z Lombardow mają wywalone bo obracają takim towarem że ciężko mieć straty
  • Odpowiedz