Aktywne Wpisy

CrazyZdzich +599
Niech ktoś zrobi portal polskieonuce.pl gdzie będzie można sortować onuce według miast i głosować na najgorszą onucę miesiąca (งⱺ ͟ل͜ⱺ)ง
#polskieonuce #ruskapropaganda #polska #russiahateclub
#polskieonuce #ruskapropaganda #polska #russiahateclub
źródło: 548221948_820880023830357_9007630058209493518_n
Pobierz
kanbanos +339
Dziś niedziela, więc u mnie w bloku Tradycyjne Wycie Pieska. Jacyś ludzie zawsze, co niedziela, regularnie co tydzień zostawiają psa samego na większość dnia i gdzieś jadą, a pies cały czas wyje i szczeka. Non stop, przez długie godziny, wycie i szczekanie. Jakby ktoś nagrał, puścił i zapętlił. Na szczęście to gdzieś daleko od mojego mieszkania, więc słyszę przytłumiony dźwięk. Jakbym miał to za ścianą to chyba bym jebla dostał.
Kiedyś podobnie
Kiedyś podobnie
![Widzieliście kiedykolwiek Tesserakt? [EN], 4.5 minuty.](https://wykop.pl/cdn/c3397993/9309506e54b2c5bb58bba4407f19bc5938dca5803bfad3f29d6321c492e77efa,q80.jpg)

Panowie mam tablicę dwuelementową stringów gdzie są same wartości numeryczne i potrzebuję to zmienić na tablicę dwuwymiarową int,ów.... Zrobiłem coś takiego :
static int[][] TablicaStringdoInt(string[][] tab)
{
string a;
int[][] tablica = new int[tab.Length][];
for (int y = 0; y < tab.Length; y++)
{
for (int i = 0; i < tab[0].Length; i++)
{
a = tab[y][i];
tablica[y][i] = StringToInt(a);
}
}
return tablica;
}
Gdzie metoda StringToInt to:
static int StringToInt(string liczba)
{
int wynik;
if (!int.TryParse(liczba.Trim(), out wynik))
throw new Exception("Nie udało się skonwertować liczby do int");
return wynik;
}
Niestety w wierszu "tablica[y][i] = StringToInt(a);" , wyrzuca mi błąd "Odwołanie do obiektu nie zostało ustawione na wystąpienie obiektu."
Doradzi mi ktoś ?
Komentarz usunięty przez autora
@Phoryn inisjalizujesz tylko jeden wymiar tablicy
Czyli jak wpiszę do drugiego kwadracika tab[0].Length to już powinno śmigać ?
tablica[y] = new int[tab[y].Length];
i w pętli niżej zamiast tab[0].Length daj tab[y].Length