Wpis z mikrobloga

@RicoElectrico: Też sobie wybrali, w jednym zestawieniu wrzucać Pythona i MIPS Assembly:D I moja upierdliwość nakazuje zamienić printf na puts("Hello World");, ale przyzwyczaiłem się już do tego że mało kto zna przyzwoicie bibliotekę standardową C w zakresie I/O ;)
  • Odpowiedz
@RicoElectrico: To by było nawet śmieszne gdyby nie to, że nawet w dzisiejszych czasach studenci informatyki znajdują metodą google "lista dwukierunkowa" czy coś w tym stylu kod z conio, system("pause") i #pragma cośtam na jakimś forum programistycznym z 2001 roku i próbują to potem przepchnąć jako "swój" program na zajęciach laboratoryjnych, czasem nawet pytają prowadzącego, dlaczego im się ich kod nie kompiluje przy użyciu GCC na Linuksie:D
  • Odpowiedz
@RicoElectrico: I znowu odezwało się moje PTSD próby przerobienia kodu symulatora lokomotywy (MaSzyna) napisanego w Borland C++ 5.5 czy coś w tym stylu na coś, co się skompiluje kompilatorem z XXI wieku (po tym, jak kilku ludzi przez 10 lat chomikowało kod źródłowy zanim się zdecydowali go wypuścić na githubie) - jedna z większych części fizyki gry napisana w Turbo Pascalu i załączona do kodu źródłowego za pomocą sterty obrzydliwych
  • Odpowiedz
MaSzyna

@kyaroru: oesu, ile frustracji ja przez tę grę przeżyłem. Daaawno temu udało mi się ruszyć wg jakiegoś tutoriala, zatrzymać, ale już nie ruszyć ponownie. To już we Flight Simulatorze mi lepiej szło (tylko zatrzymywałem się po drugiej stronie miasta po wylądowaniu) :P
  • Odpowiedz