Aktywne Wpisy

Małe przypomnienie:
Jeśli umrzesz dziś, w ciągu kilku dni ktoś inny zajmie twoje miejsce. Weź urlop. Korzystaj z L4, gdy tego potrzebujesz.
Wyłącz powiadomienia po pracy.
Postaw siebie na pierwszym miejscu.
Jeśli umrzesz dziś, w ciągu kilku dni ktoś inny zajmie twoje miejsce. Weź urlop. Korzystaj z L4, gdy tego potrzebujesz.
Wyłącz powiadomienia po pracy.
Postaw siebie na pierwszym miejscu.

ibleedforyou +219
Twoja stara mieszka w bloku rysunkowym

bardzo laicki problem here ( ͡° ͜ʖ ͡°) chcę zrobić prostą apkę z wykorzystaniem api z fixer.io i jako, że nigdy wcześniej się tym nie bawiłem, to teraz mam problem. (program robię w android studio, ale nie będę wrzucał całego kodu. tylko ten z jsonem)
http://pastebin.com/u7MJhS7N
jak z
zrobić tabelę floatową? albo chociaż jak wyciągnąć daną wartość (np. dla PLN)?
Pamiętaj też, że w wątku głòwnym nie można wykonywać synchronicznych operacji łączenia sie z internetem.
@elloMadafaka: znalazłem w sieci sposób na nadanie sobie prawa do używania sieci w głównym wątku. trzeba dodać 2-3 linijki do kodu
String s = jsonObject.getJSONObject("rates").getDouble("PLN").toString();Chociaż i tak polecam Retrofit + GSON.
@javarzi: samo użycie retrofita magicznie nie przeniesie wywołań do osobnego wątku.
@peon125: odnośnie samego problemu. użyj Retrofit + GSON. stwórz model danych który przyjmuje Map.
nie ma sensu
Komentarz usunięty przez autora