Aktywne Wpisy
Tyrande +20
Pytanko. Pracuje hybrydowo. Na służbowym laptopie mam maila że komputer potrzebuje manualnego restartu do aktualizacji i to parę godzin potrwa.
W mailu jest informacja, żeby najlepiej odpalić ręcznie aktualizację w nocy.
Czy firma może ode mnie wymagać włączania laptopa poza godzinami pracy?
#pracbaza #korpo #pytanie #praca
W mailu jest informacja, żeby najlepiej odpalić ręcznie aktualizację w nocy.
Czy firma może ode mnie wymagać włączania laptopa poza godzinami pracy?
#pracbaza #korpo #pytanie #praca
xiv7 +46
Ciekawostka: tak w roku 2050 będą wyglądać flagi stanowe Polski, Niemiec czy Francji jak Unia zmieni się już w Stany Zjednoczone Europy, mocarstwo światowe zapewniające bezpieczeństwo i komfort życia, nie jakieś romantyczne mity o podzielonym kontynencie bo przodkowie 500 lat temu tak żyli to my też musimy mimo że to nie daje nic w praktyce, a co więcej prowadzi do wojen. Ciekawe kto wtedy będzie u nas gubernatorem a kto będzie we
Mój przyjaciel wczoraj przyznał mi się ze jego dziewczyna wegetarianka od 13 lat, utrzymujaca diete weganska a wrecz witarianska od 4 lat, kiedyś byla w ciąży i usunęła. Jezeli tak bardzo zależy im na życiu braci mniejszych to czy zabijanie wlasnego dziecka nie jeest hipokryzja i #logikarozowychpaskow?
#bekazwegetarian
Wege no coż jej strata
Co do meritum to zależy od konkretnego przypadku, tego jak wygląda wegetarianizm danej osoby. Taka świnia, która nie może się obrócić w klatce czuje. Dzik postrzelony przez ciebie również. Natomiast zarodek, który nie zdążył się ukształtować, nie czuje.
W sensie jaki masz w tym interes? Mi byłoby szkoda mojego czasu.
Jeśli to jest jakieś nawiązanie do gownoburzy która się tworzy przy zdjęciach z polowań to ja nie wiem, ani jedzenie mięsa ani decyzja o aborcji mnie nie ruszają, bo nie są to moje decyzje, nie siedzę w głowach innych, nie wiem jakie mieli za i
@dorotka-wu: normalnie. Dla niektórych życie zwierząt jest ważniejsze niż życie ludzi, do tego dochodzi podwójna moralność - każdy ją ma.
.>płód
.>dziecko
Lepiej zapytać dlaczego przeciwnicy aborcji tak bardzo przejmują się nieunerwionym zlepkiem komórek, a nie widzą nic złego w torturowaniu czujących ból i strachu zwierząt?
jak widac hobby dopasowane do zdolnosci intelektualnych
Ponieważ:
- istnieje medyczny konsensus, że płód nie odczuwa bólu przed 7. miesiącem ciąży;
- 91,6% wszystkich aborcji dokonywanych jest przed 13 tygodniem - płód ma wtedy wielkości śliwki;
https://www.cdc.gov/reproductivehealth/data_stats/
- niektórzy weganie nie mają nic przeciwko jedzeniu lub wykorzystywaniu/zabijaniu owadów (oczywiście w rozsądnych ilościach i w konkretnym praktycznym celu). W wielu przypadkach taki płód nie jest bardziej rozwinięty niż robak (gdzieś 9 tygodnia jest
@dorotka-wu: W życiu bywa różnie. Nie każdy jest Dorotką. Nie każda prezerwatywa wytrzyma. Tabletki nie mają 100% skuteczności. Dlaczego projektować życie dla nadludzi - Dorotek, które nigdy nie robią niczego głupiego?
legalna aborcja nic złego
@Clefairy: a ktoś tutaj pisał coś o torturowaniu zwierząt? przecież @dorotka-wu poluje, a nie torturuje, więc skąd nagle pomysł żeby wtrącić do komentarza torturowanie? (。ヘ°)