Wpis z mikrobloga

#seriale

Jakiś czas temu postanowiłem odświeżyć sobie #tbbt i jestem w trakcie już od dłuższego czasu.

Jako ciekawostka, nie chce mi się w ogóle oglądać seriali które oglądałem na bieżąco. W ogóle mnie nie ciągnie.
Są to #suits - tutaj sprawdziłem to okazało że odcinek który mam zaległy to finał sezonu. I sobie leży

#batesmotel - 2 oraz 3 odcinek piątego sezonu. Tutaj jednak muszę uzupełnić że nie miałem ochoty na drugi jeszcze zanim zacząłem odświeżać tbbt. Oczekiwania były spore, zwłaszcza że to ostatni sezon więc można zrobić wszystko. a oni przenieśli akcję o parę miesięcy w przód.. sprowadzili wszystko do statusu quo i jadą ogranym schematem.. ziew.. To nie jest pomysł aby zachęcić widza do serialu, a tak fajnie się zapowiadało, finał 4 był genialny.

#bigbangtheory - tutaj z oczywistych względów.. oglądam wcześniejsze odcinki, więc nie będę oglądał starych równolegle z nowymi. Zresztą i tak była przerwa.. wczoraj wyszedł odcinek i znów przerwa bodaj miesiąc.. całe cbs. więc zaległości nie będzie zbytnio.

#expanse - ta produkcja nigdy mnie szczególnie nie jarała, zachwytów nie rozumiem. Nie jest to zły serial, ale nie powiedziałbym żeby był też dobry, nie mówiąc o czymś więcej.. Może być - tak w skrócie mogę go podsumować. Odcinki drugiego sezonu są lepsze bo w końcu jest trochę SF, a nie jak w 1 sezonie gdzie po zastosowaniu brzytwy Lema, z tego SF nie zostawało nic. Jak skupiają się na tym organizmie to jest nawet ciekawie. Ostatni odcinek jaki widziałem to gdy Eros wleciał w Wenus bodaj. W między czasie wyszły dwa kolejne i też sobie na razie leżą.

#the100 - to taki trochę guilty pleasure. Ma potencjał. 3 sezon był nawet dobry poza samym finałem.. 4 tak średnio wychodzi, zwłaszcza, że to ostatni.. załamali mnie nieśmiertelną octavią która jest bardziej niezniszczalna niż terminator. Naplucie w twarz widzowi.. przez co nie mam ochoty dalej tego oglądać. Ale z racji że zostało kilka odcinków do końca to zobaczę jak to zamkną.. kiedyś, bo teraz to przerwy i ma być nawet miesięczna.

Najgorsze, że dochodzę w #tbbt do momentu w którym serial staje się masówką i przestaje być śmieszny.
Jestem w połowie 6 sezonu.. już od końca 5 zaczęło się pogarszać. 1 sezon jest jednak najlepszy bez dwóch zdań. Nie było to jeszcze popularne, aktorzy się starali, scenarzyści się przykładali.. Aktorzy grających Penny, Leonarda oraz Sheldona na początku dostawali $60K za epizod.. Od bodaj 8 sezonu dostają milion dolarów za odcinek.. serio milion dolarów za odcinek na głowę. Plus jeszcze jakiś procent od czegoś i jeszcze z czegoś tam. Aktorom grającym Howarda I Raja też udało się ostatecznie dojść do miliona. Nie mniej były z tym problemy bo gdy chcieli zarabiać tyle samo ile główna trójka producent powiedział, że nie i jak im nie pasuje to tam są drzwi, a ich postaci wypisze z serialu. Negocjacje opóźniły start nowego sezonu, i pisano już nawet scenariusz bez nich. W 10 sezonie cała piątka postąpiła honorowo, i każdy z nich oddał po 10% swojego hajsu czyli 100K dolców aby "uwolnić" pół miliona celem zwiększenia wynagrodzenia, dla aktorek grający Amy i Bernadete, które zarabiały po 200K zielonych, co pozwoliło zwiększyć ich wynagrodzenie do $450K za epizod.
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Najkon: Rzeczywiście.. sprawdziłem i w tym miesiącu zamówili 5 sezon.
Zapomniałem że to CW, oni prawie nigdy nie kasują seriali tylko ciągną na maksa jak słabe by nie było vide smallville.
  • Odpowiedz
@r5678: 5 sezon Bates Motel przyspieszył niezbyt mocno, akcja ruszyła bo ostatni sezon łączy się z Psychozą. Ograne schematy? No 5 sezon raczej mało jedzie na wcześniejszych wydarzeniach, w sensie nie ma kopiuj/wklej ani odcinania kuponów.
  • Odpowiedz