Wpis z mikrobloga

@akwajuk21: Dostałam tipy, że ma być prosto, jak najbardziej minimalistycznie, by drukowało się tanio. Że robotę ma zrobić typo i kompozycja. No to pobawiłam się, żeby wszystko było od linijki, złote proporcje itd... Proste CV ale np dostarczone na jakimś fajnym papierze osobiście.
Co mam tu dodać graficznego? :P
  • Odpowiedz
@Magnesowa_: poza tym, że mocno się zainspirowałaś moim projektem, to:

- spróbuj popracować nad proporcjami (głównie nagłówki/treść)
- mówiąc typografia, chodziło mi o ciekawszego. Może jakiś fashion szeryf?

Co do uwag, że zbyt proste, jak z generatora itd. Wszystko zależy jaką ma ono pełnić funkcję. W moim przypadku dokument miał mieć charakter poważny, biznesowy, intuicyjny, ale z elementami nawiązującymi do branży. Stąd te kwadraty. Inna kwestia, to czy taki styl pasuje do ciebie?
  • Odpowiedz
  • 1
@Magnesowa_ Jest znacznie lepiej niz poprzednio. Imie i nazwisko może byc mniejsze. Mozesz spróbować uproscic przekaz i zamiast "numer telefonu" itd. dac ładnie, male piktogramy. Na necie jest duzo darmowych zestawów (np. Graphicburger). Ktos wspomniał, że liczy sie glownie portfolio i to prawda. Coraz częściej rozdaje sie ladna wizytówkę/bilecik upakowana w kopertę czy cos, która prowadzi na Twoja strone i jest tam wtedy komplet informacji w tym portfolio. Wszystko zalezy od
  • Odpowiedz
  • 0
@Magnesowa_
A ja walnąłem sam tekst w Wordzie z czcionką Times New Roman. Używam tego samego wzoru od 10 lat. Nie miałem nigdy problemu ze znalezieniem pracy. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz