Aktywne Wpisy
Defined +653
Czy Koalicja Deweloperska działa w Polsce nieprzerwanie od co najmniej 24 lat? Myślę, że wielu z was ma gdzieś w głowie frazę "w polsce brakuje 2 miliony mieszkań". Otóż okazuje się, że ta fraza jest wtłaczana Polakom do głowy od co najmniej 24 lat. Jaki jest jej cel? Clickbait? Propaganda mająca wmówić Polakom, że mieszkanie jest towarem deficytowym i musi dużo kosztować?
Oczywiście struktura i oczekiwania Polaków się zmieniały przez lata -
Oczywiście struktura i oczekiwania Polaków się zmieniały przez lata -
chud +218
Ja mam krótkie pytanie w sprawie koni nad Morskim Okiem. Dlaczego wszyscy się tak cyrtolą z tymi fiakrami? Dlaczego władze nie zakażą po prostu ich używania i koniec?
Starosta podobno wycofał tego elektrycznego busa. Nie wiedziałem też, że trwająca kilkaset lat „tradycja” używania tych koni trwa od 1989 roku… wcześniej jeździł autobus diesel.
#afera #konie #zakopane #morskieoko #weterynaria #pieniadze
Starosta podobno wycofał tego elektrycznego busa. Nie wiedziałem też, że trwająca kilkaset lat „tradycja” używania tych koni trwa od 1989 roku… wcześniej jeździł autobus diesel.
#afera #konie #zakopane #morskieoko #weterynaria #pieniadze
swoją drogą nie ma lepszej pieczeni niż obtoczona w dowolnych ziołach wieprzowinka obłożona dowolnymi warzywami gotowana na parze, wrażenia i wygląd jak z najlepszej restauracji a pracy zero
Para (i pod to można by podpiąć parę rzeczy jak np. gotowanie pod ciśnieniem albo... w mikrofali, nie nie trolluje teraz - wokół mikrofali urosło więcej mitów niż wokół elektrowni atomowych)
Sous vide - Teoretycznie najlepsze no ale... nie najtańsza zabawa, wymaga dodatkowej nauki oraz planowania ze znacznie większym wyprzedzeniem co będziemy jeść.
Smażenie krótkie/Smażenie w ruchu - generalnie krótko i na dużym ogniu np. wok, ale co za tym
1. przyprawy! Dużo, różne, na przykład sól morska+tymianek+czosnek. Inna kombinacja - pieprz ziołowy, chili, kurkuma.
2. Pod mięso położyć garść natki pietruszki, koperku i piórka cebulki.
3. Odpowiedni czas - nie za długo, chyba że kawał w całości to nawet godzina na małym ogniu .
4. Wieprzowina jest pyszna obłożona cebulą, jabłkami i posypana majerankiem .
5. Rybę często skrapiam cytryną, pieprz ziołowy, owijam w liść kapusty pekińskiej i
Komentarz usunięty przez autora