Aktywne Wpisy

WiesniakzPowolania +164
Ciekawostka.
W roku 2000 Polska miała 127 km autostrad i 190km "S"- łącznie 317 km dróg szybkiego ruchu
W 2024 było 1884km "A"i 3320,9 "S". Łącznie 5205,5 km
#ciekawostki #polska #motoryzacja
W roku 2000 Polska miała 127 km autostrad i 190km "S"- łącznie 317 km dróg szybkiego ruchu
W 2024 było 1884km "A"i 3320,9 "S". Łącznie 5205,5 km
#ciekawostki #polska #motoryzacja
źródło: Polska_autostrada
Pobierz
Klima_ska +9
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

No dobra. A jak taka wejdzie zajmie Ci mieszkanie a Ty zadzwonisz na policję że masz złodzieja z porwanym dzieckiem w swoim mieszkaniu. Nie mogą jej zabrać na dołek? Jeśli powiesz, nawet zmyślisz że coś ukradła z Twojego mieszkania, (oczywiście potem możesz złożyć wyjaśnienia i oficjalnie przeprosić itp itd).
Tyle, że ta procedura eksmisyjna może trwać latami.
Procedura eksmisyjna może trwać latami, bo taka osoba może składać wnioski, zażalać się na decyzje sądu, odbierać każde pismo po 21 dniach (odbieranie awizo po 2 tygodniach ostatniego dnia + wysłanie pisma siódmego dnia), wysyłać pisma z brakami formalnymi i znów mieć 3
A dalej:
Art. 342. Zakaz samowolnego naruszania posiadania rzeczy
Nie wolno naruszać samowolnie posiadania, chociażby posiadacz był w złej wierze.
Złodziej kradnie, a ja mu nawet nie mogę odebrać, co moje. Jakież to jest upodlenie dla praworządnego człowieka.
Komentarz usunięty przez autora
@03lve37912: Odebrać możesz, ale przez Sąd, który zniesie tej osobie tytuł posiadacza i nakaże zwrócić Tobie ruchomość. Jeśli ta osoba mimo tego nie zastosuje się do postanowienia / zarządzenia Sądu, zrobi to organ egzekucyjny (komornik).
Tylko tak jak pisałem wyżej, procedury mogą trwać, bo taka osoba może się żalić, trzy tygodnie nie odbierać pism i ostatniego dnia wnosić skargi, zażalenia z brakami formalnymi, doprowadzać do rozpatrzenia i wysyłania spraw
@@Radeg90: Tylko niech udowodni, że ona tam była. Przecież można by się zebrać w kilka osób i zająć choćby belweder. Mam świadków, że tam siedziałem od miesiąca, ale mnie bezprawnie wywalili.