Wpis z mikrobloga

@Wujek_Fester: A masz więcej? To są rzeczy z których się szybko wyrasta i trzeba wydawać ponownie. Warto by było przejść na 4S a tego ten zestaw już nie pociągnie. ESC 12A to słabizna trochę. Silniki raczej też.
  • Odpowiedz
10-12 minut, gdzieś znalazłem że z dodatkową kamerą ok 7 minut max - trochę mało jak dla mnie
  • Odpowiedz
@nvi: to nie jest sprzęt do długich spokojnych lotów tylko do zapie... ( ͡° ͜ʖ ͡°) Często na 5min takiego lotu nie można liczyć
@Wujek_Fester: do "fotografii i filmów" to zupełnie inny sprzęt
  • Odpowiedz
  • 0
@Wu70 no i kurcze może to jest rozwiązanie :) - muszę się w końcu na któregoś "dziada" zdecydować.
Podpowiesz coś do "fotografii i filmów"? Upatrzyłem detect x380 ale jeszcze się waham czy warto tyle wydać, bo ten sprzęt + gimball + fpv (kam mam) w sumie trochę wyjdzie a zawsze jest szansa że skończy rozbity lub w szafie ;) Doświadczenie praktycznie zerowe.
  • Odpowiedz
@nvi: najlepiej oglądać recenzje na yt np. bo jest ich sporo i często niewiadomo czym się różnią albo w ogole nie różnią.
Jak chcesz nagrać coś fajnego to najważniejsze żeby spokojnie uniósł 2-3 osiowego gimbala i kamerkę w stylu yi. Te kamerki w zestawach "2.0MP" czy "5.0MP" to słabiutkie, a reszta to już dodatki wedle zachcianek i ceny.
Jak nie latałeś to można zacząć od czegoś malutkiego ;-)
  • Odpowiedz