Aktywne Wpisy
Jacek12 +96
Dzisiaj odebrałem zaświadczenie o niepełnosprawności córki ze względu na #autyzm Wiąże się to zasiłkiem niecałe 3000 zł - niby spoko ale w dupie mam te pieniądze. Córka ma ponad 7 lat i nie mówi, ma parę lat młodszą siostrę która rozwija się mega super. Widzę jakby to było gdyby starsza córka też była normalna. Mega zazdroszczę innym rodzicom. Bardzo ciężko mi się na to patrzy i już nie mam na
Anegdotyczny, bo dwóch ludzi przez eksperyment zabiło się, rzeczywiście zabawne. Wychowywani przez rodziców w rozumieniu ojciec i matka, biologicznie poprawnie, więc skąd wychodzisz o homo, skoro temat tego nie dotyczy?
Tak w ogóle, to po co wprowadzać na całym świecie
@macgajster: Przykład anegdotyczny ma dwa znaczenia: po pierwsze anegdota lub pogłoska. Po drugie: niereprezentatywny przykład. Chcesz przykłady samobójców wychowanych przez pary heteronormatywne?
Co masz na
Dlatego tak szkodliwe jest wyciąganie zdań spoza kontekstu. Zdanie wcześniej dokładnie tłumaczy o co mi chodziło:
"Przecież każda osoba posiada zarówno szereg cech kobiecych, jak i męskich. Nie ma 100% kobiet ani facetów"
@Cepion: Nic nie tłumaczy. Po pierwsze nie zdefiniowałeś, co to jest cecha kobieca i męska, tylko od razu uznałeś, że wszyscy muszą to rozumieć tak samo, jak ty, a następnie cicho założyłeś, że z tych cech kobiecych
Czy definiowanie milionów "płci", bo ktoś jednostkowo względem populacji tak siebie uważa nie jest niereprezentatywne?
"Heteronormatywne", jak nie używam tej "emotki", tak xD wprowadzasz po cichaczu kolejne pojęcia, za wiki
Ach, dodatkowo chyba łatwiej znaleźć więcej przypadków w
@Cepion: Czyli każdy może sobie napisać cechy, które według niego określają jakieś pojęcia, i mówić, że to właśnie tak ludzie mają rozumieć dane pojęcia? Przecież przed chwilą dowodziłem, że to jest debilizm. Masz pamięć jednosekundową?
W swojej ostatniej wypowiedzi podniosłeś baardzo ciekawą kwestię. Lata przywilejów sprawiają,
@Cepion: Niestety, ale moja płeć jest bardzo nieśmiała i sprawia, że jestem nieskłonny do szczegółowego się definiowanie. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
http://www.wykop.pl/link/2801415/zrobilam-kariere-maz-zostal-w-domu-z-dzieckiem-przestal-byc-dla-mnie-atrakcyjny/
http://www.wykop.pl/link/1858942/eng-wykonywanie-przez-mezczyzn-kobiecych-prac-negatywnie-wplywa-na-wspolzycie/
Osobiście uważam, że kobiety nie chcą proponować randek dlatego, że tkwi w ich głowach mechanizm: niech faceci sami ustalą między sobą hierarchię, żeby słabsi bali się uderzać do takiej, do której może zechcieć uderzyć mocniejszy od nich. W ten sposób nie będą im zawracać głowy ci, którzy stoją w hierarchii zbyt nisko.
Komentarz usunięty przez moderatora