Wpis z mikrobloga

a, czyli popierasz psucie sądownictwa

@Tamerlan: Skąd takie głupie założenie? Ja najzwyczajniej w świecie pokazuje, że macie bożka gładszego niż PiSowcy, ale wciąż to bożek.

śmieszasz wyrywając jakiś cytat

Oczywiście, chodziło my o całkowicie co innego.

usprawiedliwienie SYSTEMOWEGO niszczenia wymiaru sprawiedliwości

Systemowe niszczenie demokracji wydaje się nawet mniej szkodliwe. Dlaczego? Przynajmniej wiadomo co trzeba naprawić. Dość łatwe.
Gorsze jest "wpływanie", "publiczna presja" czy sędziowie o odpowiednich poglądach i znajomościach. Dlaczego? Bo
No, masz to w PiSie i pytasz co w tym złego

@Tamerlan: Oczywiście, że to jest złe. Niezależnie od władzy.

Osoby, które protestują dziś, a nie robiły tego przy poprzedniej władzy, są niewiarygodne. Są zwykłymi hipokrytami.
Ludzie, którzy protestują dziś i protestowali za poprzedniej władzy, mają mój szacunek, bo są przykładami. Im chodzi o państwo prawa, a nie o partyjne przepychanki.
Oczywiście, że to jest złe. Niezależnie od władzy.

@inozytol: To po co zadajesz głupie pytania?

Osoby, które protestują dziś, a nie robiły tego przy poprzedniej władzy, są niewiarygodne. Są zwykłymi hipokrytami.

@inozytol: Nie było przeciwko czemu protestować...
Zwolennicy żadnej partii nie mieli.* poprawiłem, nie dziękuj.

@Tamerlan: Bardzo zabawne :)

Jest na wykopie jakiś zadeklarowany zwolennik PiS-u? Do którego nie przemawiają żadne argumenty i nawet jawne grzechy i przewiny PiS-u tłumaczy w jakiś pokrętny sposób? Pewnie jest wielu.

Ilustruję Ci tylko, że nikt ręcznie nie sterował sądami lub prokuraturą

@Tamerlan: Premier, który wyraźnie mówi, że będzie wpływał na prokuraturę i sądy? To kompromitacja.

Możesz wierzyć w PO, masz do tego prawo. Tak samo jak są osoby, które wyznają wiarę w PiS.
Typ ludzi, którzy mogliby na własne oczy oglądać jak Tusk/Kaczyński przyznaje się, że kłamali, oszukiwali i chodzi im wyłącznie o dobro partii, a oni mówiliby, że to pisowski/platformerski