Wpis z mikrobloga

Siema Motomirki!
Zastanawiam się nad kupnem swoich pierwszych 2 kółek. Niestety nie mam czasu w tym roku na zrobienie prawka A, więc w gre wchodzi tylko 125.
Motocykla będą używać praktycznie tylko na dojazdy między domem, a pracą1 i pracą2 :D. 95% miasto.
Zakochałem się w MT-125. Tylko ta cena 21k za 125 to dużo...
Jest jeszcze Honda CB125F i Yamaha YBR125.
Mam 180cm/90kg Warto dopłacać do MT-125 czy poza wyglądem niczym się nie różni od YBR125/CB125F?

#125cc #motocykle #motocykle125
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PatusEpulari po co ci nowy sprzęt? Nauka zwykle okupiona jest przewrotkami,szlifami i paciakami mnie by było szkoda takie moto na naukę brać, popatrz sobie na junaka nk125 , kopia mt-ka , najlepiej poszukaj u----i,zobacz czy to w ogóle dla ciebie sport. Po sezonie sprzedasz z małą stratą i wtedy taka Yamaha będzie w sam raz. Ale pewnie mocy ci zabraknie wcześniej i zapragniesz czegoś więcej :)
  • Odpowiedz
po co ci nowy sprzęt? Nauka zwykle okupiona jest przewrotkami,szlifami i paciakami mnie by było szkoda takie moto na naukę brać

@Kick_Ass: czemu wszyscy z uporem maniaka wmawiacie nowym, że na pierwszym moto trzeba się w-----ć (albo przynajmniej przytrzeć)? co za głupi przesąd.
  • Odpowiedz
@kabzior cóż , nie mowie że to regułą jest, ale lepiej dmuchać na zimne, a pęknięty plastik w takiej yamasze będzie więcej wart niż połowa junaka ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
junaka nk125

@Kick_Ass: Chyba bym wolał już cb125f w tej cenie. A co do u----i to niestety nie mam znajomych motocyklistów, a przede wszystkim nie mam czasu na szukanie i ogladanie. Jakby ktoś mial sprawdzonego 125 na handel to bym z chęcią kupił.

@kabzior: Nie planuję z---------ć. Z reszta kupiłbym nówkę razem z osłonami na początek.
  • Odpowiedz
cóż , nie mowie że to regułą jest, ale lepiej dmuchać na zimne

@Kick_Ass: to w takim razie najlepiej w ogóle nie jeździć, bo zawsze można się wywalić ;)
a poważnie - ja mam nowe na pierwsze, większość moich znajomych na nowe na pierwsze, jedyne osoby jakie znam jakie się wywaliły to dzieciaki na igiełkach r1 z reichu. serio.
btw - według statystyk z motocyklisty doskonałego najwięcej wypadków ma się
  • Odpowiedz
Nie planuję z---------ć.

@PatusEpulari: nikt nie planuje, a i tak wszyscy z----------ą ;D
a poważnie - jak Cię stać na nowe to bierz i się ciesz z zabaweczki, a nie jeździj parchem bo a nuż się wywalisz. a w razie nie daj boże W i tak uwierz mi, że stan moto będzie najmniejszym zmartwieniem.
  • Odpowiedz
@Kick_Ass @PatusEpulari dla mnie dobry argument to taki o małej utracie wartości u----i, co przy 125 ma spore znacznie bo taka pojemność się szybko znudzi... sam straciłem sporo na sprzedaży po dwóch latach xmaxa 125 którego kupiłem jako nowy, dodatkowo ciekawy nowy sprzęt 125 jest relatywnie drogi w stosunku do klasy 600.
  • Odpowiedz
@PatusEpulari ybr125 będzie słabo na takiej jeździłem przy podobnej masie i cienko, może do miasta ok. Zrób tak idź do szkoły jazdy na 2 godzinki, dużo szkół ma teraz 125 wybierz taką co ma najwięcej i każdą się bzykniesz moment hehehe
  • Odpowiedz
@Kick_Ass: Dokładnie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Sam się przymierzałem rok temu,ale posłuchałem mądrych ludzi na forach,że zaraz mi zacznie mocy brakować i że po sezonie będę chciał sprzedać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz