Wpis z mikrobloga

KTO POGRAŁ TEN WYGRAŁ!!! z kursem @15 ( ͜͡ʖ ͡€)( ͜͡ʖ ͡€)( ͜͡ʖ ͡€)

W nawiązaniu do wpisu: Festiwal w San Remo

Proponowałem obstawienie kogoś z trójki:
Fiorella Mannoia @4,5 / Sergio Sylvestre @9 / Francesco Gabbani @15
Z adnotacją, że sam najwięcej rzucam na Francesco.

Sergio Sylvestre zajął 6 miejsce
Fiorella Mannoia zajęła 2 miejsce
a FRANCESCO wygrał, tym samym najwyższy kurs - 15, wlazł pięknie :D

#bukmacherka #pokazkupon
GenteDiMare - KTO POGRAŁ TEN WYGRAŁ!!! z kursem @15 ( ͡€ ͜ʖ ͡€)( ͡€ ͜ʖ ͡€)( ͡€ ͜ʖ ͡€)...

źródło: comment_dsq1XcZnak8q7IqVVvRi3CqZ1MYeazW3.jpg

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@GenteDiMare: W ogóle to uważam, że patrząc na te piosenki, które już zostały zgłoszone do Eurowizji to Francesco Gabbani ma na tę chwilę największe szanse na wygraną. No, może jeszcze Alma z Francji.
Czekam na szwedzką propozycję, bo oni zawsze mają coś świetnego.
  • Odpowiedz
@RaitoKun: Nie znam jeszcze innych propozycji poza Gabbanim ale na moje to podzieli on losy Marco Mengoniego z 2013 roku, na wygraną nie ma szans ale na miejsca 4-8 - spokojnie. Niestety piosenka po włosku nie dotrze do każdego a akurat Occidentali's Karma nie jest pod względem tekstu najprostszą piosenką do samego jej zrozumienia a ciężko mi uwierzyć, żeby zmienili część utworu na język angielski tak jak w przypadku zeszłorocznej
  • Odpowiedz
@GenteDiMare: Myślę, że wplatanie angielskiego do tej piosenki byłoby okropnym pomysłem - piosenka bardzo by straciła na tym. W przypadku Eurowizji z poprzedniego roku to moim zdaniem nie tyle problemem była dwujęzyczność piosenki co po prostu słaby występ Franceski na żywo.
I naprawdę - jeśli chodzi o tegoroczne piosenki (mając na myśli te które już zostały wybrane w preselekcjach krajowych) to "Occidentali's Karma" jest jedną z lepszych. Mam nadzieję na
  • Odpowiedz