Dziś w szkole córki walentynkowy kiermasz ciast. Stowarzyszenie Przyjaciół szkoły zbiera w ten sposób pieniądze, za Które np. cała szkoła poszła do teatru. No to upiekłem to i owo. Chałka i pain au levain z mąką pełnoziarnistą od Hamelmana. #chleb #chlebdomowy #bojowkapiekarska #dasbrot #gotujzwykopem #pieczzwykopem
@tptak: o jaka piękna chałka (ʘ‿ʘ) planujesz przepis (łącznie z instrukcją, e, zaplatania :D) na blogu? bo śledzę, nie znalazłam, a przydałaby się na niedzielny poranek :)
@lunaria: planuję na poniedziałek ;) Postaram się coś wcześniej przygotować co do zaplatania. Tylko tą plecionkę zaprezentuję, bo reszta jest z książki, a tą zrobiłem sam.
super, będę wyczekiwać :) chałki jeszcze nie robiłam, więc natchnąłeś mnie na dzisiejszy wieczór, to i nauczę się zwykłego warkocza, a serce będzie idealne na wtorek :)
10 lat temu Rosjanie mieli jeszcze pozytywny stosunek do Polaków i tutaj nawet nazwali Polaka bratem. Później wszystko się zepsuło przez politykę zachodu względem Ukrainy. #wojna #ukraina #rosja #polska #polityka
Chałka i pain au levain z mąką pełnoziarnistą od Hamelmana.
#chleb #chlebdomowy #bojowkapiekarska #dasbrot #gotujzwykopem #pieczzwykopem
Żartuję, super to wygląda. Uwielbiam gotować i choć w rodzinie uchodzę za bardzo dobrego kucharza, nie mam ręki do pieczenia.
@tptak:
Postaram się coś wcześniej przygotować co do zaplatania. Tylko tą plecionkę zaprezentuję, bo reszta jest z książki, a tą zrobiłem sam.